«Universumi valitsejatest» on saanud pudeli orjad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Universumi valitsejatest» on saanud pudeli orjad?
«Universumi valitsejatest» on saanud pudeli orjad? Foto: SCANPIX

USA psühhiaatrite sõnul on «universumi valitsejatest» - börsimaakleritest ja tippärimeestest -  praeguses majanduskriisis saanud pudeli orjad.

Psühhiaatrite arvates otsitakse üha enam tuge mõnuainetest, kirjutab China Daily.

«Aina rohkem ja rohkem inimesi kaotab töö või investeeringud ning seisab silmitsi elutaseme langusega. Pinged kasvavad ning keegi ei taha end kaotajaks lugeda,» sõnas Connecticutis asuva Silver Hilli haigla arst Sigurd Ackerman.  

Ackerman jätkas, et pidevas pinges ja stressis ei pea kaua vastu ning nende leevendamiseks kasutatakse esimesi kõige kättesaadavamaid vahendeid – alkoholi ja narkootikume.

«Kõige altimad mõnuainetele on juhtivatel kohtadel töötavad või need, kelle töö nõuab pidevat riskimist. Ühiskonnas on käibel tõde, et majandusmaailma tähtsad tegijad ei tohi kaotajad või nõrgad olla, sest nad on «universumi valitsejad». Neilt oodatakse alati tipus ja parimas vormis olemist,» lisas arst.

USAs tehtud statistika näitab, et üha enam tippjuhte vaevleb liigse alkoholitarbimise käes ja kasvanud on probleemile ravi otsijate arv.

Üks anonüümseks jääda soovinud suurärimees tunnistas, et alates kriisi algusest on ta tavapärasest rohkem pudelisse vaadanud ja selle tõttu läheb suvel alkoholiravile.

«Tippjuhtidelt oodatakse pidevat valmisolekut, kuid mitte keegi ei näe meie väsimust, probleeme ja valu,» lisas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles