Mida sööb ligi pool tsentnerit kaalu kaotanud Täpp?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Leen Albers ehk Täpp Buduaari turul.
Mari-Leen Albers ehk Täpp Buduaari turul. Foto: Jelena Rudi

Vabakutseline ajakirjanik ja seltskonnatäht Mari-Leen Albers on viimase kümne kuuga kaotanud ligi 50 kilogrammi oma kehakaalust. Ta näeb tõeliselt hea välja ning särab tihti seltskonnaürituste punastel vaipadel. Buduaar uuriski, millised on tema lemmiksöögid ja retseptid.

«Tõesti, hetkeseisuga olen 47 kilogrammi alla võtnud, mõned kilod veel ja olen oma eesmärgi saavutanud,»“ rõõmustab Mari-Leen. 

Väga tihti Mari-Leen väljas söömas ei käi. «Varem käisin rohkem väljas söömas, nüüd on sellel lihtne põhjus - kuna mu toidukogused on kardinaalselt vähenenud, siis ma lihtsalt ei raatsi raha raisata, et osta kalleid praade, kui ma neid süüa ei jõua. Kiire elutempo juures pean siiski vahetevahel väljas sööma, aga siis valin midagi väikest - supi või salati, praadi tellin ikka väga harva,» paljastab Mari-Leen. 

«Lihtne näide on väljas söömisest McDonald'sis - kui ma vanasti võisin vabalt süüa suure eine ja karbi nagitsaid, siis nüüd tellin ainult nagitsad ja pärast kolme ampsu on kõht piisavalt täis!»

Kui tihti teeb Mari-Leen aga kodus süüa? «Kodus ikka teen süüa, aga ma ei oska teha väikseid portse. See on nii raske. Tihti käivad sõbrad külas, siis ma ikka vaaritan. Viimasel ajal on mulle hakanud meeldima küpsetamine - ma varem ei söönud üldse magusat ja küpsetised ei tulnud väga välja - nüüd praktiseerin nädalas korra-kaks kookidega - juba hakkab looma.»

Lemmiksöökidest rääkides ei oska Mari-Leen esiti midagi kosta. «Mulle meeldivad lihtsad toidud, alati kui kuskil reisil käin ja võõrast toitu söön, siis tagasi tulles tahan praekartuleid ja sülti,» naerab ta. «Mulle meeldivad väga kodused toidud - hakklihakastmed ja värsked kartulid ja hapukapsasupp ja nii edasi.»

Mida soovitab aga kauni figuuri saavutanud Mari-Leen teistele, kes tahavad alla võtta? «Ma olen väga vale inimene ütlema, et liikuge ja toituge tervislikult, loomulikult see aitab, aga tean omast käest, et kui kaalud üle 100 kilo, siis ei ole see liikumine naljaasi ja tervislik toit tundub nõme, parem on seapraadi süüa kui salatit valida.»

«Aga kõige lihtsam, kuidas natukene alla võtta - proovige vähendada oma toidukoguseid. Esimesel nädalal on raske, siis tõmbub juba magu kokku ja saab ka väiksematest portsudest kõhu täis. Ja proovige süüa terve päev pisikesi ampse, mitte korra-kaks päevas suuri portse. See tõesti toimib!»

Toome välja ka paar Mari-Leenu lemmikretsepti.

Sushitort

«Tegin elus esimest korda sushitorti ja ega mingit retsepti mul selle kohta väga leida ei õnnestunud, seega tuli lihtsalt proovida. Laotasin ümmarguse ahjuvormi põhja toidukile, ladusin selle peale krevetid, seejärel riisi… . Riisi ma ei keetnud, vaid aurutasin ahjus, jäi suurepäraselt sõmer ja kleepuv – ideaalne! Seejärel määrisin peale karbi krevetimaitselist Merevaiku, sinna peale ladusin väikesteks tükkideks hakitud värske kurgi, kapparid ja päikesekuivatatud tomatid ja nende peale ahjus tehtud lõhefilee. Teise kihina kasutasin riisi, kurgi-kappari-päikesekuivatatud tomati segu ja suitsulõhet. Niisutasin riisi minimaalselt ka sojakastmega, et oleks natuke mahlasem, aga ei hakkaks uputama. Vastasel juhul laguneks see lõigates ära. Kordasin viimast kihti veelkord ja lisasin kõige peale toidukile, sellele purgi veega raskuseks ja panin külmkappi paariks tunniks seisma. Lõikasin tavalised tordiviilud, natuke sojat peale ja pulkadega oli täiesti võimalik süüa,» õpetab Mari-Leen lihtsa ning imemaitsva sushitordi tegemist.

Šokolaadikook (nektariiniga)

«Kuna ma olen suur improviseerija ja eksperimenteerija, siis retsepte ma väga ei jälgi. Šokolaadikooki hakkasin tegema ühe sõbra soovitusel ja ettenäitamisel ja tema öeldud kogused mulle ei meeldinud, seega tegin järgmised juba oma silma järgi,» ütleb Mari-Leen ja räägib retseptist lähemalt: «Kaks-kolm muna segada suhkruga (ma ei mikserda, siis tuleb kook hästi õhuke ja pole üldse kohev!), lisada sellele umbes 150 grammi sulatatud võid, segada ja lisada 200 grammi šokolaadi (olen proovinud nii tavalist tumedat šokolaadi kui šokolaadikomme, Tuplat ja muid erinevaid šokolaade). Leidsin poest sellise vahva asja nagu purustatud Marianne-kommid, need sobivad sinna koogi sisse ideaalselt. Kogu see mass ära segada ja lisada endale sobilikke asju - marmelaadi, kummikomme, pähkleid, marju, mida iganes. Lisada silma järgi jahu, et mass poleks paks, vaid pigem vedel. Peale võib laduda näiteks nektariine, õunu, marju, mida iganes - mina lasin sinna peale veel vaniljekastet, et see ahjus natuke krõbedaks ja mõnusaks läheks.»

«Kokkamine on imelihtne, eriti kui retseptid tahaplaanile jätta ja end usaldada,» julgustab Mari-Leen kõiki köögis rohkem improviseerima ja julgelt katsetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles