Prantsuse politsei otsib, kes andis Williami ja Kate`i asukoha kohta vihje

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaanne Closer
Väljaanne Closer Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei püüab teha kindlaks, kes andis kõmufotograafidele vihje prints Williami ja ta naise, Cambridge`i hertsoginna asukoha kohta Prantsusmaal.

Kõmufotograaf tegi Briti kuninglikust paarist fotod, kui nad puhkasid Luberonis asuvas villas, edastab The Sun.

Fotodel on hertsoginna Catherine`i näha palja ülakehaga.

Need eksklusiivsed fotod avaldas esimesena Prantsuse väljaanne Closer, keda nüüd süüdistatakse ebaseaduslikult saadud piltide avaldamises.

Politsei kahtlustab, et äraandjateks võivad olla Williami ja Catherine`i lähikonda kuuluvad isikud, sest kuidas fotograaf teadis täpset paika ja aega.

Politsei kuulab üle ka Briti kuningliku paari villa teenijaskonna.

Provance´is asuv 19 miljoni eurose hinnaga villa Chateau d`Autet kuulub kuninganna Elizabeth II õepojale, krahv Linleyle.

Politsei otsis läbi nii villa kui ka selle ümbruse. Samuti piirkonna, mis on villast 800 meetri kaugusel, sest sealt tehti Catherine´ist kõmulised fotod. Politsei sõnul võib paik sisaldada fotograafi DNAd ja muid juhtniite.

Politsei hakkas kahtlustama Williami ja ta naise lähikondlasi pärast seda, kui Prantsuse fotograaf Pascal Rostain väitis, et hertsoginnast lasi topless-fotod teha väljaanne Closer ja see oli tellimustöö.

Kui fotograafi isik kindlaks tehakse, võib teda ees oodata aasta vanglat ja 45 000 euro suurune trahv eraellu tungimise eest.

Pärast Catherine`i topless-fotode avaldamist on Closer´i peatoimetaja Laurence Pieau saanud üle 300 elektroonilise ähvarduskirja. Pieau teavitas neist politseid.

Prantsuse kohus langetas otsuse, et Closer ei tohi hertsoginna paljast ülakehast enam fotosid avaldada ega tohi neid fotosid ka edasi müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles