Hiinas tuuakse lavale muusikal «Kapital»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Das Kapital» 1867. aasta väljaande tiitelleht
«Das Kapital» 1867. aasta väljaande tiitelleht Foto: Wikipedia.org

Hiinas plaanitakse lavale tuua Saksa ühiskonnateadlase  ning rahvusvahelise töölisliikumise algataja Karl Marxi suurteosel «Kapital» põhinev muusikal.

Muusikali peategelased on kontoritöötajad, keda nende boss ekspluateerib, kirjutab BBC.

Muusikali lavastusega seotud isikute sõnul on Marx ka tänapäeval tähtis, eriti veel nüüd, mil maailm püüab majanduskriisile lahendust leida.

Shanghai ühes suurimas teatris lavale toodavas  muusikalis on nii laulu- kui ka tantsunumbrid.

«Äratame Marxi teooriad ellu tänapäevasel ja trendikal viisil. See muusikal on hariv ning samal ajal ka lõbus,» selgitas teatri juht He Nian.

Muusikaliga «Kapital» seotute kinnitusel aitab nende lavastus inimesi paremini mõista teost, mida paljud peavad igavaks ja raskeks.

Produtsentide kinnitusel ei taha nad Marxi sõnumit triviaalseks muuta ning selle vältimiseks plagati konsultandiks Shanghai Fudani ülikooli majandusprofessor Zhang Jun.

«Praeguse ülemaailmse majanduslanguse tingimustes on just õige aeg see muusikal lavale tuua. Majanduskriis on muutunud inimeste igapäevaelu osaks,» lisasid lavastajad.

Karl Marxi «Kapitalis» käsitletakse kapitalistlikku tootmisviisi. Sellel omaseid tootmis- ja vahetussuhteid ning ühiskonna formatsioonide  ja klassivõitluse tekkimise põhjuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles