Londoni Harrodsi kaubamajas avati sooneutraalne mänguasjade osakond

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrodsi kaubamaja Londonis
Harrodsi kaubamaja Londonis Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinnas Londonis asuvas kuulsas Harrodsi luksuskaubamajas avati mänguasjade osakond, kus ei tehta vahet poiste ja tüdrukute mänguasjadel.

Toy Kingdom nime kandvas osakonnas on mänguasjad jagatud teemade, mitte sugudele sobivuse järgi, edastab Daily Telegraph.

Muinasjutumaad kujutavas osakonnas on näiteks võlumets, raamatulugemise koht ning kommipood, kus lapsed saavad ise komme valmistada.

Harrodsi kaubamaja esindajate sõnul rajati sooneutraalne mänguasjade osakond, kuna nad said aru, et tüdrukute ja poiste mänguasjade eraldamine on jäänuk minevikust.

Augustis avatud osakonda on ka kritiseeritud. Põhjus selles, et seal on ikkagi alad, kus on vaid poistele suunatud automudelid ning tüdrukutele suunatud Hello Kitty tooted.

Ka mänguasjaosakonna töötajate rõivastus ei meeldinud kriitikutele - naistel on roosad ja meestel sinised särgid.

Harrods ei ole siiski ainus, kus on mänguasjade osakond muudetud sooneutraalseks. Aasta tagasi tegi seda ka Briti suur mänguasjakaubamaja Hamleys.

Mänguasjavalmistaja Lego on samuti saanud kriitika osaliseks, et nad tõid müüki vaid tüdrukutele suunatud roosa Lego sarja. Vanemad nõudsid, et see firma lõpetaks laste sugudel vahetegemise.

Samas peitub selles märkuses saatuse iroonia. Lego firma asutaja Ole Kirk Christiansen kirjutas kunagi, et parimad mänguasjad on need, millega saavad mängida nii poisid kui tüdrukud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles