Vatikan boikoteerib filmi «Inglid ja deemonid»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Hanks filmi «Inglid ja deemonid» reklaamplakati taustal
Tom Hanks filmi «Inglid ja deemonid» reklaamplakati taustal Foto: AFP / Scanpix

Vatikan teatas, et boikoteerib uut filmi Tom Hanksiga peaosas «Inglid ja deemonid»

Hanks mängib selles linateoses «Da Vinci koodist» tuntud tegelast, Harvardi professorit Robert Langdoni, kirjutab The Telegraph.

Dan Browni romaanil põhinev film jõuab kinolinadele 15. mail.

Vatikani ametlikus väljaandes «Avvenire» avaldatud kirjutises seisis, et «Vatikan ei saa seda filmi aktsepteerida».

Piiskop Velasio De Paolise arvates võib aga filmi boikotil olla «bumerangiefekt»,  äratades filmi vastu veel suuremat huvi ja olles sellele tasuta reklaamiks.

Möödunud aasta suvel ei andnud Vatikan filmitegijatele luba Rooma kirikutes, kaasa arvatud ka Santa Maria della Vittorias filmimiseks. Tegijatel ei jäänud muud üle, kui stuudiosse kirikuinterjöör ehitada lasta ja võtted seal teha.

«Tavaliselt me loeme filmide käsikirjad läbi, enne kui kirikus filmimiseks loa anname. Seekord mitte, meile piisas ainult nimest Dan Brown,» selgitas Vatikani pressiesindaja, isa Marco Fibbi keeldumise tagamaid.

Filmi «Inglid ja deemonid» peategelane on Harvardi ülikooli professor Robert Langodon, kes kutsutakse Šveitsi uurima tapetud füüsiku kehale põletatud kummalisi märke. Ta jõuab jälile sajandeid salaja tegutsenud illuminaatide organisatsioonile. See organisatsioon on võtnud endale eesmärgiks Vatikan hävitada.

USA kirjanik Dan Brown on oma teostega juba pikka aega katoliku kirikule pinnuks silmas. Vatikan on «Da Vinci koodi» ning «Inglid ja deemonid» hukka mõistnud, öeldes, et kirjanik mustab usku ja katoliku kirikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles