Serbia hotell reklaamib ennast Hitleri abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hitlerit kujutav maal Serbia hotelli seinal
Hitlerit kujutav maal Serbia hotelli seinal Foto: AFP / Scanpix

Serbias on lahvatanud skandaal hotelli ümber, mis reklaamib ennast Hitleri abil.

Nimelt pakub Belgradis avatud hotell  ööbimiseks Hitleri teemalist luksusnumbrit, kust ei puudu ka Adolf Hitleri portree, vahendab AP.

Hitleri portree pole siiski ainus endise riigijuhi maal, mis selle hotelli numbritube ehib. Nii võivad külastajad endale reserveerida toad, kus on näiteks Fidel Castro, Margaret Thatcheri või Abraham Lincolni portreed.

Kui nende portreedega toad pole erilist huvi ja laialdast vastukaja äratanud, siis Hitleri maaliga tuba on seda küll.

Serbia reisi- ja turismiamet mõistis hotelli sellise sammu eest hukka.

«Tegemist on äärmiselt küünilise reklaamitrikiga, mis pole aktsepteeritav. Eriti veel nüüd, mil Serbia püüab muule Euroopale lähemale jõuda,» lausus turismiameti juht Ljiljana Cerovic.

Hotelli omanik Dusan Zabunovic kaitses Hitleri pildi ülesriputamist. Omaniku sõnul ei saa ajalugu muuta ja tema arvates oli Hitler maailma üks vägevamaid riigimehi.

«Hitlerit ei tohi unustada. Tema unustamine viiks samas unustustehõlma ka tema poliitika tõttu hukkunud miljonid inimesed,» leidis Zabunovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles