Oskar Metsavaht toob Eestisse tükikese Brasiiliat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel nädalal Eestit väisav Eesti aukonsul Rio de Janeiros ning Brasiilia kuulsaima moebrändi OSKLEN looja Oskar Metsavaht esitleb Eesti Disainiauhinnad 2012 galal moekollektsiooni ning kostitab külalisi eksootilise, ainult Brasiilias müüdava Absolut Rio viinaga, mille pudeli sildi disainis samuti tema
Sellel nädalal Eestit väisav Eesti aukonsul Rio de Janeiros ning Brasiilia kuulsaima moebrändi OSKLEN looja Oskar Metsavaht esitleb Eesti Disainiauhinnad 2012 galal moekollektsiooni ning kostitab külalisi eksootilise, ainult Brasiilias müüdava Absolut Rio viinaga, mille pudeli sildi disainis samuti tema Foto: Osklen

Sellel nädalal Eestit väisav Eesti aukonsul Rio de Janeiros ning Brasiilia kuulsaima moebrändi OSKLEN looja Oskar Metsavaht esitleb Eesti Disainiauhinnad 2012 galal moekollektsiooni ning kostitab külalisi eksootilise, ainult Brasiilias müüdava Absolut Rio viinaga, mille pudeli sildi disainis samuti tema.

Mitmeid varasemaid disainiauhindu ühendaval ning esmakordselt 21. septembril korraldataval Eesti Disainiauhinnad 2012 galal jagatakse auhindu viies kategoorias: tootedisain, graafiline disain, veebidisain, teenusedisain ja noor disainer.

Eesti disainiparemiku pidulikku tähistamist kroonib maailmakuulsa kolmanda põlve eestlase Oskar Metsavahi moesõu.

Eesti Disainikeskuse juhi Jane Oblika sõnul väärtustavad ja propageerivad Eesti Disainiauhinnad mitte lihtsalt head disaini esteetilisest vaatevinklist, vaid disaini, mis lahendab probleeme, muudab keskkonna paremaks ja inimlikumaks ning seda loodustsäästval ja jätkusuutlikul viisil.

“Neid põhimõtteid jälgib oma töös ka Oskar Metsavaht, kelle kaubamärk OSKLEN on terves maailmas kõrgelt hinnatud mitte ainult visuaalse käekirja poolest, vaid ka püüdluse poolest väärtustada kohalikku toorainet ja käsitööoskust ning jätkusuutlikku mõtteviisi,” lausus Jane Oblikas.

Näiteks Oskar Metsavahi mittetulunduslik instituut Instituto-e töötab välja tehnoloogiaid, et kasutada tööstusjääke ning taastuvaid materjale ning luua nende tootmisel või töötlemisel töökohti vaestes piirkondades elavatele brasiillastele.

Tänu instituudi tööle tunnevad materjalide ja tehnoloogiate vastu huvi ka teised moetootjad üle maailma.

Kuulsa Brasiilia eestlase puhul aastakümneid disainerite, kunstnike ja moeloojatega koostööd teinud Absolut toob üheks õhtuks Eestisse ainult Brasiilias müüdava Absolut Rio maitseviina, millest valmistatud troopilisi kokteile pakutakse Eesti Disainiauhindade gala külalistele.

Piiratud koguses toodetud eriviina Absolut Rio pudeli sildi disainis Oskar Metsavaht ise. Tema sõnul sündis pudeli disain täielikus Rio vaimus, mida saab üheks õhtuks tunda ka Tallinnas Eesti Disainiauhindade galat külastades.

Eesti Disainiauhindade galale järgneval päeval, 22. septembril viib Oskar Metsavaht KUMU auditooriumis läbi avaliku seminari, kus ta jagab oma kogemusi, kuidas luksuslikus kõrgmoes rakendada jätkusuutliku ja keskkonnasõbraliku disaini põhimõtteid ning kuidas luua ja üles ehitada edukas moebränd.

Kuigi seminarile vabu kohti enam ei ole, kantakse seda üle reaalajas aadressil: eestidisainiauhinnad.ee/seminar. Samuti saab otseülekannet seminarist vaadata 22. septembril 10-13.30 Eesti Disaini Majas ja NORR11s.

Oskar Metsavaht on Eesti päritolu Brasiilia moelooja ning Eesti aukonsul Rio de Janeiros

Oskar Metsavahi vanaisa Oskar Leonhard oli Rakvere kandis tegutsenud optik, kes lahkus Eestist 20. sajandi esimesel poolel.

1961. aastal sündinud Oskar Metsavahile kuulub ka ülemaailmset menu nautiv moebränd OSKLEN.

USA üks juhtivaid ajakirju Fast Company arvas 2011. aastal Oskar Metsavahi maailma 100 kõige loomingulisema äriinimese hulka.

Oskar Metsavaht on olnud Brasiilia esindaja UNESCO-s ja on aastast 2008 Eesti aukonsul Rio de Janeiros.

Esimene Absolut Vodka pudel müüdi 1979. aastal Bostonis USAs

Pudeli disain oli inspireeritud vanast ravimipudelist ning selle taga oli disainiagentuur Carlsson & Broman.

Absolut on aastakümneid koostööd teinud mitmete austatud ja kuulsate kunstnike, disainerite ja artistidega. Koostöö loovmaailmaga algas 1985. aastal, mil Andy Warhol lõi esimesena lakoonilisest ja sirgjoonelisest Absoluti pudelist inspireeritud kunstiteose.

Eesti Disainerite Liidu, Eesti Disainikeskuse, ADC*Estonia ja Teenusmajanduse Koja koostöös antakse 21. septembril välja Eesti Disainiauhinnad 2012, mille alla kuuluvad Bruno auhind parimale tootedisainile ja parimale disainiprojektile, SÄSI parimale noorele disainerile, ADC*E auhinnad parimate veebi- ja graafilise disainilahenduste eest ning esmakordselt ka auhind parima teenusedisaini projekti eest.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles