Jaak Joala võitis kohtus, kuid jäi ikkagi 100 000 eurost ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala
Jaak Joala Foto: Toomas Huik

Laulja Jaak Joala nõudis reklaamis tema lauldud laulu kasutanud Olerexilt solvangu eest hiigelsummat, aga patustele näost näkku vabandamise võimalust ei pakkunud. Kohtus Joala esindajad küll võitsid, aga laulja au riivamist kohus ei näinud, vahendab Õhtuleht.

Kuigi praegu peab Olerex Jaak Joalat esindanud Eesti Esitajate Liidule välja käima 3200 eurot ja tehtud reklaamiklipid hävitama, ei tunne kütusefirma ennast kaotajana – 100 000 eurost nõuet sõprade pilgete talumise leevendamiseks Jaak Joala ei saanud.

Surivoodil andis muusik Toivo Kurmet õiguse oma loomingu üle Jüri Linale. Mees andis ka loo üle, mida Olerex 44 aastat hiljem reklaamis kasutas. Seda poleks tegelikult tohtinud.

Laulu esitaja Jaak Joala käest asja küsida ei märgatud ja MTÜ Eesti Esitajate Liit kaebas tanklaketi kohtusse. Selle peale sooviski Joala Olerexilt tavataksist kümme korda suuremat tasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles