Prantsuse kohus keelas hertsoginna Kate`i topless-piltide avaldamise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaanne Closer
Väljaanne Closer Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus käskis väljaandel Closer, mis avaldas Briti Cambridge`i hertsoginnast Catherine`ist topless-fotod, anda kohtule üle kõik nende fotode digitaalkoopiad, et neid pilte enam avaldada ei saaks.

Kohtu otsuse kohaselt ei tohi Closer Prantsusmaal Luberonis salaja tehtud fotosid enam oma interneti- ega paberversioonis avaldada, kirjutab The Telegraph.

Closer avaldas Catherines´ist möödunud nädala reedel 14 fotot, millel naine on palja ülakehaga.

Prantsuse kohtu otsus aga ei käi teiste riikide väljaannete kohta.

Kohus langetas otsuse pärast seda, kui prokurör käivitas piltide avaldamise suhtes kriminaaluurimise.

Prokuratuuri sõnul võib uurimine võtta kuid, enne kui saadakse kindel vastus, kas nende fotode tegemine ning avaldamine oli hertsoginna ja ta mehe, prints Williami eraellu tungimine.

Briti kuningliku paari advokaat Aurelien Hamelle sõnas, et hertsoginna Catherine on noor naine, mitte objekt ning sellised fotod peaksid jääma privaatseks.

Hamelle tõmbas paralleeli ka prints Williami ema, printsess Dianaga, kes hukkus Pariisis, kui kõmufotograafid teda taga ajasid.

Hamell nõudis kohtult, et ajakiri Closer maksaks 100 000 eurot trahvi nende fotode edasimüümise eest ning kui väljaanne ei täida kohtu ettekirjutust piltide mitteavaldamise suhtes, siis nõutakse avaldamise eest iga kord 10 000 eurot trahvi.

Prints William ja hertsoginna Catherine tahavad kohtu kaudu saada kompensatsiooni 5000 eurot.

Closeri väljaandja Mondadori meediagrupi esindaja sõnul ei ole tegemist hertsoginnat alandavate piltidega. Väljaande Closer advokaat Delphine Pando sõnas, et on absurdne nõuda selle väljaande kokkukorjamist.

Advokaat eitas, et Mondadori oleks fotosid müünud. Nende fotode müügiõigus on vaid fotograafil või fotoagentuuril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles