Merilin Andre on illustraator, kelle töödes on midagi nõiduslikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suite Lounge hooaja avamine Shlössle hotellis
Suite Lounge hooaja avamine Shlössle hotellis Foto: Maksim Toome

Tallinna vanalinnas asuv Suite Lounge avas reedel uue hooaja uhke avapeoga!

Avapeo tegi eriliseks vallatu pesupood Ulakas Kaunitar. Näidati Kriss Soonik Loungerie sügis-talvist 2012/2013 kollektsiooni nimega Jäämurdja ja illustraator Merilin Andre seksikate trükistega body’sid ning korsette.

Avaõhtu toimus koostöös Naughty Beauty’ga ehk Ulaka Kaunitariga, mis on vallatu pesupood modernsele naisele

Uudse kontseptsiooniga poe eesmärk on  tuua naiste seksuaalsus kapist välja ning avada erootilise pesu ja aksessuaaride kauplus kaubanduskeskuses.

Poest leiab naine kõike mida vaja, et tunda end ilusa ja seksikana

Pesu, sukad, korsetid, aksessuaarid, erootilised kostüümid ja stiilsed mänguasjad ning lisaks temaatilised üritused, koolitused ja stilistiteenused, millest on abi enesekindluse ja - teadlikkuse tõstmisel.

Poe olulisemad brändid on Kriss Soonik Loungerie ja illustraator  Merilin Andre rõivad

Ulaka Kaunitari poe teine lemmik tootegrupp on illustraator Merilin Andre trükitud korsetid, body’id ja pluusid.

Merilini joonistustes mängivad  ürgsed kired, šamaanlikud rütmid, naiselik figuur ja midagi nõiduslikku. Need on võrgutavad müstilised taiesed, mis naelutavad pilgu ning imevad enda lummusesse.

Merilin Andre on illustraator, kelle töödes on midagi nõiduslikku

Need on võrgutavad müstilised taiesed, mis naelutavad pilgu ning imevad enda lummusesse.

Sa näed neis, mida tahad näha. Õigeid ja valesid tõlgendusi ei ole. On ainult kujutlusvõime ning Merilini lood. Lood elust, ilust, ihadest ja kõikehõlmavast kirest, kirjutab Femme.ee

Merilin, millega illustreerimine Sind ära võlus?

Voolavate joontega. Kui ma teen illustratsioone, jutustan ma pildi. Nagu luule, kirjandus või filmikunst - mina teen oma loo illustratsioonina.

See on minu viis end välja elada. Õppisin pedagoogikaülikoolis käsitööd ja kunsti. Pärast õpinguid - aastal 2004 - hakkas kõik sujuma, miski minu sees läks nagu paisu tagant lahti ja ma suutsin end rohkem avastada.

Ma pole illustreerimist kunagi õppinud, hakkasin seda lihtsalt tegema. Ürgsed kired, šamaanlikud rütmid, naiselik figuur - need alateadlikud väljendusviisid otsisid väljapääsu, väljendamise viisi.

Kuidas Su stiil aastatega muutunud on?

Nii, nagu ma ise kasvan ja muutun. Oluline verstapost on hetk, mil minust sai naine. 2007. aastal sündis mul poeg. Pärast lapse sündi muutusid pildid naiselikumaks ja sensuaalsemaks.

Algperioodil olid abstraktsemad: neid võis lõputult jälgima jääda. Vaatad ja eksid sinna maailma ära, tekkivad omad seosed... Need on kaugemad ja sügavamad pildid, mida ma ei oskagi sõnadega kirjeldada.

Need tulid minu seest ja ma panin need paberile. Hiljem hakkasin juba mõtet otsima, et pilti oleks ka kaunis vaadata. Et inimesel jääks pilk peale - näiteks naisefiguurile - millelegi temale arusaadavale ja edasi saaks ta juba ise vaadata, mõelda ning lugeda.

Ma vaatan oma piltide puhul tervikut alguses ja lõpus. Kõik, mis vahepeale jääb, on minu alateadlik sisemaailm, mis hakkab tööle ning millest sünnib pilt.

Kui palju on Sinu naisefiguurides Sind ennast?

Iga naise ja tütarlapse taga on salapärased maailmad, mida tuleb avastada ning kui keegi oskab seda omal moel väljendada, tuleb seda teha.

Pikemalt loe juba Femme.ee

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles