Asso Ladva rebaste ristimisest: riik kooliüritustele ettekirjutusi ei tee

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asso Ladva.
Asso Ladva. Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultandi Asso Ladva edastusel on Postimehe toimetuseni jõudnud rebaste ristimise fotod, millel aluspesus gümnasistid poseerivad, kooli siseasi, millesse riik ei sekku.

«Kooli juhtkonna ülesanne on tagada koolis õpilaste nii füüsiline kui ka vaimne heaolu. See hõlmab ka üritusi väljapool koolitunde ehk igasuguste koolipidude juures peab olema täiskasvanu kooli pedagoogilisest personalist,» märkis Ladva.

Seda, millised peaksid olema ja missuguseid elemente peaksid sisaldama koolipeod (sh rebaste ristimine), seda Ladva sõnul riik koolidele ette kirjutama ei hakka.

«Rebaste ristimisest on mitmetes koolides kujunenud igasügisene traditsiooniline üritus. Loomulikult peab kooli juhtkond ja õpetajaskond olema kursis, kuidas see ettevõtmine kulgeb, kuid samamoodi võiks oma laste tegemistest huvituda ka lapsevanemad,» lisas Ladva.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna konsultandi edastusel peaksid kool ja kodu seadma noortele selged reeglid ja väärtushinnangud. «Siis jäävad kooli üritused viisakuse piiridesse ning nendest on rõõmu nii korraldajatel kui ka osalejatel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles