7 kõige rumalamat müüti homoseksi kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia homode suudlemisprotest
Itaalia homode suudlemisprotest Foto: Reuters / Scanpix

Veebisait trutv.com pani kirja kõige levinumad ja tobedamad müüdid homoseksuaalsuse kohta.

MÜÜT: Homoseksuaalsus on valik.

TÕDE: Karolinska Instituut skaneeris 2008. aastal homo- ja heteroseksuaalsete inimeste ajusid ja leidis neis erinevusi, mis tõestas, et seksuaalne orientatsioon pole vaba valik. Nüüd võiks läbi viia uuringu, et teada saada, miks inimesed keelduvad teaduslikke fakte uskumast...

MÜÜT: Homod tahavad sind homoks muuta.

FAKT: Rahu! Kui atraktiivseks sa end ka ei peaks, enamik geimehi ei unista seksist sinuga. Tegelikult ei taha sinuga seksida ka enamik naistest. (Vaata ka esimest punkti!)

MÜÜT: Geiseks on põhimõtteliselt sama mis zoo- ja nekrofiilia.

FAKT: Kuigi neid ühte patta panna on ääretult rumal, pole see müüt sugugi uus. Inimesed võrdlesid neid ka 60ndatel ja nüüd mõistame, et nad olid idioodid. Viiekümne aasta pärast näevad sama rumalad välja need, kes seda nüüd väidavad.

MÜÜT: Geiseksi kaudu ei saa suguhaigusi.

FAKT: Mitte keegi pole suguhaiguste suhtes immuunne. Kui seksid ilma kaitsevahenditeta, on sul suur risk nakatuda. Organisatsiooni Planned Parenthood andmetel võib näiteks herpesesarnase haiguse saada puhtalt nahakontaktist.

MÜÜT: Geiseks on seksisõltuvuse üks sümptomitest.

FAKT: Geiseks pole vaimne või seksuaalne haigus, kuid seksisõltuvus võib mõjutada nii homo- kui heteroseksuaalseid inimesi - see ei sõltu vahekorra tüübist ega partneri soost.

MÜÜT: Geimehed seksivad ainult ühtemoodi.

FAKT: Erinevalt üldlevinud arvamusest ei tähenda geimeheks olek seda, et teed ainult anaalseksi. Nagu heteropaaridki, tulevad käiku suu, käed ja kõik ülejäänud kehaosad. Scientific America uuris teemat ja leidis, et mõned geimehed pole anaalseksist üldse huvitatud. Seega - ole sa hetero või gei, kui seksid ainult ühes poosis, hakkab partneril igav.

MÜÜT: Homod on tegelikult lihtsalt pedofiilid.

FAKT: Colorado ülikooli tehtud uuringust selgus, et 269st seksuaalse kuritarvitamise juhtumist ainult kaks pani toime homoseksuaal. Kui keegi ei taha seda fakti uskuda, küsi talt, kui palju geimehi on sattunud Chris Hansoni pedofiile püüdvasse saatesse «To Catch A Predator».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles