Taliban pärast rünnakut: meie sihtmärk oli prints Harry

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry Afganistanis (7. september 2012)
Prints Harry Afganistanis (7. september 2012) Foto: SCANPIX

Afganistani islamistlik äärmusrühmitus Taliban tunnistas väidetavalt, et eilses rünnakus oli nende peamiseks sihtmärgiks prints Harry.

Rünnak Suurbritannia sõjaväebaasile Camp Bastion leidis aset reede õhtul ning selle tagajärjel hukkus kaks USA merejalaväelast ning mitmed teised said vigastada, vahendab Digitalspy. Mässulised tulistasid baasi pihta mürske ja rakette ning avasid seejärel tule käsirelvadest.

Tulevahetuse käigus hukkus 18 Talibani liiget. Prints Harry viibis koos helikopterimeeskondadega sündmuspaigast kahe kilomeetri kaugusel ja viga ei saanud.

Grupp väitis alguses, et rünnaku ajendiks oli Youtube'i film, mis motiveeris Liibüa mässulisi sel nädalal tapma USA suursaadiku ja veel kolm ameeriklast. Täna hommikul rääkisid allikad aga Sky Newsile, et Taliban soovis tappa või vigastada prints Harryt.

«Tuleb välja, et rünnaku ajendiks polnudki video, vaid prints Harry. See on üsna suur uudis, et Taliban kinnitas Harry peamiseks sihtmärgiks olemist,» kommenteeris Sky Newsi korrespondent Stuart Ramsay.

Helikopteripiloot Harry, kes täna sai täna 28-aastaseks, saabus riiki 7. septembril ja tema Afganistani missioon kestab neli kuud. Prints oli esimest korda Afganistanis 2008. aastal. Missioon jäi siis kümne nädala pikkuseks, kuna tema kohalolek tuli avalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles