Marju Länik proovis kätt õpetajana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Länik
Marju Länik Foto: Peeter Langovits

Tänases TV3 saates «Au tööle» proovis lauljatar Marju Länik õpetajaametit.

Hommik algab sellega, et Länik asub 4. klassi lastele muusikatundi andma. Esimese küsimusena kõlab Marju Läniku poolt lastele: «Kas te teate kes ma olen? Kus te mind viimati nägite?».

Pärast seda, kui üks klassi poistest demonstreerib oma trummimänguoskust, asutakse ühes koos laulma Läniku repertuaarist tuntud «Karikakra laulu», millega lapsed just liiga hoogsalt kaasa ei tule.

Järgmiseks tunniks on eesti keele tund ning taas küsib lauljatar lastelt, kas nad ikka teavad, kes nende klassi ees seisab ja kus õpilased teda näinud on.

Seejärel algabki tunni olulisim osa – etteütlus, mille üks tubli tüdruk lõpuks ka ette loeb. Seejärel esitab õpilane Andres ühe metsateemalise luuletuse. Ka õpetaja Marju loeb luulet, tema valikuks on ta meelisautor Marie Under.

Tunni lõpetab Länik õpilastele antud väärt soovitusega: «Te õppige kõik ilusasti kirjutama, mitte ärge olge kogu aeg ninapidi arvutis».

Viimaseks väljakutseks on lauljatarile sammuks mudilaskoori muusikatunni juhtimine. Mudilaskoor võtab uue õpetaja vastu aplausiga ning pärast muusikalist vahepala saabub laste jaoks oodatud küsimuste-vastuste voor.

Üks tüdrukutest küsib uuelt õpetajalt: «Milline laul sulle kõige rohkem meeldib?» ning Marju vastab küsimusega: «Minu enda lauludest või?» ja loeb seejärel ette terve nimekirja oma lauludest, lisades: «Neid on nii palju, et ei jõua kõiki ette lugedagi.»

Laste poolt esitatud isiklikele küsimustele Länik vastata ei soovi, kuigi küsimusele «Kas teil meest on?» itsitab ta lustakalt koos viie plikatirtsuga.

Kui käes on aeg päevast kokkuvõtteid teha ning muusikaõpetaja teatab, et mudilased olevat uue õpetaja klassi ette ilmumisest väga elevil olnud, tunneb lauludiiva taas muret järelkasvu muusikateadlikkuse suhtes ning uurib, kas lapsed tema isiku ikka ära tundsid.

Pärast õpetajatepoolset kiitust võib Länik oma pedagoogidebüüdi edukalt lõppenuks lugeda ning koduteele asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles