The Rasmuse laulja Elu24-le: minu uut maja Soomes ehitab eestlane

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonite lemmik The Rasmus (Fin) annab oktoobris kontserdi Rock Cafes
Miljonite lemmik The Rasmus (Fin) annab oktoobris kontserdi Rock Cafes Foto: Rock Cafe

The Rasmuse laulja Lauri Ylönen rääkis intervjuus Elu24-le, et on viimastel aastatel muusikast isegi pisut väsinud ja tunneb suurt huvi arhitektuuri vastu. Ylönen ehitab Soomes uut maja, mille üks ehitajatest on – oh üllatust – eestlane.

Ylönen avaldas möödunud aastal pärast mitmeid aastaid bänditegemist sooloalbumi. «Tunnen, et praegu, kui olen käsile võtnud juba teise sooloplaadi tegemise, toetab see The Rasmust ja vastupidi,» märkis laulja, kelle bändi on saatnud edu kogu maailmas.

Nüüdseks on avaldatud kaheksa stuudioalbumit, bändi tegutsemisaja kõrghetkel sadas nende sulest singleid nagu oavarrest ning enamik neist olid ka väga edukad.

«Kui olen loov, siis täiega. Kui mitte, tunnen sageli muusikast väsimust,» põhjendab Ylönen seda, miks The Rasmuse tegevus pisut soiku on jäänud.

«Olen hakanud huvituma arhitektuurist. Tegelikult on mul selle vastu kogu aeg huvi olnud - loen palju sellealast kirjandust, uurin ja tegelen sellega pea iga päev,» rääkis mees, kelle unistuseks oleks võimalusel arhitektuuri hoopis õppima minna.

«Ma ehitan praegu Soomes maja. See tuleb vinge!» rääkis Ylönen ja lisas, et üks tema ehitajatest on eestlane, kelle tüdruksõber Mari vallutavat Eesti lavasid. Midagi täpsemat Mari kohta meil Laurilt paraku ei õnnestunud välja selgitada, sest perekonnanime ega isegi seda, mis stiili muusikat müstiline Mari viljeleb, Ylönen öelda ei osanud.

Eestist teab mees ka vaid seda, et möödunud kontserdi järel sai korralik afterparty maha peetud, ja et siinsed inimesed väga sooja vastuvõtu tegid.

«Tahaksin võimalusel rohkem Tallinnas ringi käia. Selleks oleks vaja aga giidi, kes näitaks, mis on tegelikult Tallinn,» avaldas Ylönen soovi, kes tunnistas, et on meie pealinna ainult paar korda väisanud ning neilgi kordadel otse esinemiskohast laevale ja tagasi Soome.

Üle maailma rohkem kui 3,5 miljonit müünud soomlaste au ja uhkus The Rasmus annab 17. oktoobril esimest korda Rock Cafes kontserdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles