Riina Rõõmus: «Reedene rõõm» jäägu neile, kellele see lõbu pakub

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Rõõmus.
Riina Rõõmus. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel reedel esimest korda rahvusringhäälingu eetris kõlanud Vahur Kersna raadiosaade «Reedene rõõm» on tekitanud kuulajates vastakaid arvamusi. Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmuse sõnul peegeldab saade elu meie ümber.

Tänase Tartu Postimehe arvamusküljel ilmus Martin Pau repliik «Vikerraadio kosjakontor», kus autor seadis kahtluse alla raadio saate «Reedene rõõm» (saatejuht Vahur Kersna) sobivuse rahvusringhäälingu eetris.

«Veerandtunni jooksul, mil suutsin end sundida seda õudust kuulama (aga saatekava järgi oli kolmetunnine sünnitis alles poole peal), hakkasin küllap kõrvust ja näost punetama nagu moosivarguselt tabatud marakratt,» kirjutas Pau.

Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmuse sõnul kasvas «Reedene rõõm» välja soovist muuta raadio asjalik programm reede pärastlõunaks lõbusamaks, tekitada pärast väsitavat töönädalat heatujuline lõõgastav meeleolu.

«Vahur Kersna on aastaid tagasi Vikerraadios saateid teinud ja kuulajad tõeliselt armastasid teda. Teda on pikisilmi tagasi oodatud,» edastas Rõõmus.

Peatoimetaja sõnul on «Reedese rõõmu» põhirõhk kuulajaga suhtlemisel, kuid tulemas on ka teistsuguseid saateid. «Igal juhul on saate keskpunktis inimene, kustahes Eestimaa paigas oma tegemistega, nii et see on üks viis peegeldada elu meie ümber. Kuulajatega rääkimine otse-eetris nõuab saatejuhilt teravmeelsust, kiiret reaktsiooni. Vahur Kersna valdab seda kunsti väga hästi.»

Rõõmus märkis, et kuulajaga suhtlemine on raadioprgrammi üks osa. «Ma tean, et see ei meeldi paljudele, eriti nõudlikuma maitsega inimestele. Samas on sellel saatevormil ka väga palju austajaid. See on teema, kus pole halle toone, reeglina helistamissaateid vihatakse või armastatakse, ja alati kirglikult. Siin võib tõmmata paralleeli ajalehtede kommentaarikeskustega - neid samuti halvustatakse, aga ilma ka ei saa. Vikerraadio auditoorium on väga suur, iga eetritund ei saagi meeldida kõigile 300 000 kuulajale.»

Rõõmus edastas Postimehe vahendusel, et soovitab Martin Paul nautida Vikerraadio head päevakajalist programmi argipäeviti ja kultuurisaateid nädalavahetusel ning jätta «Reedene rõõm» neile, kellele see lõbu pakub ja head tuju tekitab. «Esimese tagasiside järgi võin öelda, et neid on palju. Nagu ilmselt ka neid, kes jagavad Martin Pau arvamust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles