Anna-Maria Galojan: minu kohtuistung lükati edasi Eesti poole palvel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan Londonis juunis 2012
Anna-Maria Galojan Londonis juunis 2012 Foto: Erakogu

Teisipäeval, 11. septembril jõudis raamatupoodide lettidele, endise Kroonika ajakirjaniku ja hetkel siseministri nõunikuna töötava sulesepa, Paavo Kanguri uus raamat: «Hakkaja tüdruk. Anna-Maria Galojani tõus ja langus».

Elu24 uuris raamatu peategelaselt, staarpoliitik Anna-Maria Galojanilt, milliseid emotsioone tekitab temas Kanguri üllitatud kirjatükk

Anna-Maria: Ei oska midagi öelda raamatu kohta peale selle, et teose autor on sügavalt alkoholilembeline Paavo Kangur, kes sai kinga isegi Kroonikast, aga ootamatult tõusis siseminister Ken-Marti Vaheri nõunikuks.

On näha, et tema ametniku- ja nõunikutöö siseministeeriumis koosnebki poliitilisel tellimusel selliste laimujutukeste produtseerimisel.

Ei tea Kanguri raamatu paberi kvaliteedi kohta, kas see just WC-paberiks sobib, aga ahju kütmiseks ilmselt küll.

Soovitan ikka oodata õiget raamatut koos ametlike dokumentidega, mitte sellist labast tellitud jutukest, mille Kangur on üle jala kokku vorpinud.

Anna-Maria, miks sinu kohtuistung Londonis on kaugesse tulevikku lükatud?

Kuna Eesti justiitsministeeriumi palvel toimus protsessuaalne kohtuistung juba 13. augustil.

Eesti pool esitas toona tungiva palve septembrikuu kohtuistungid edasi lükata, kuna nad väitsid, et kogu Eesti justiitsministeerium olevat suvel kollektiivpuhkusel ja nad pole jõudnud tõendeid koguda ja pole valmis protsessiga  hetkel jätkama.

See oli meile loomulikult ebameeldiv uudis. Oleme suvel esitanud kõik oma tõendid, tunnistused, dokumendid, aga Eestist pole ühtegi paberit esitatud ei CPSile ega meile.

Nende palve rahuldati ja kohtuistungid toimuvad alles 13.-14. novembril. Loomulikult venitamine ei ole meie huvides, kuna on soov protsessiga edasi minna.  

Asja venitatakse ilmselgelt,  kuna Michali olukord on kaunis imelik ja üsnagi veider ja tal oleks hetkel raske taluda järjekordseid paljastusi. 

Ebaseaduslikud annetused on alles algus, taga on palju keerulisemad ja küünilisemad skeemid.

Galojani uudisele reageeris justiitsministeerium ning pressiesindaja Priit Talv lükkas Galojani väite ümber

Talve sõnul pole justiitsministeerium taotlenud Anna-Maria Galojani kohtuistungi aja edasilükkamist.

«Anna-Maria Galojani meedias esitatud väited, nagu oleks Eesti justiitsministeerium palunud edasi lükata kohtuprotsessi, millega otsustatakse Galojani Eestile loovutamine, ei vasta tõele,» teatas Priit Talv.

«Kohtuprotsess toimub Ühendkuningriigi ja Anna-Maria Galojani vahel ning Eesti justiitsministeeriumil puudub selle menetlusega igasugune puutumus.»

«Justiitsministeeriumil puuduvad andmed kohtuistungi aja ning muude detailide osas ning ministeeriumi informeeritakse ainult kohtu otsusest, kui see peaks langetatama,» lisas Talv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles