Õigeusu kiriku papp tõmbas nunna ristile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia õigeusu kiriku nunnad
Rumeenia õigeusu kiriku nunnad Foto: AP / Scanpix

Rumeenias tõmbas üks õigeusu kiriku papp nunna ristile, kasutades selleks kette.

Papp Daniel Coroganu ja nelja nunna sõnul püüdsid nad nunn Irina Cornichit mustade ja saatanlike jõudude käest päästa, vahendab AFP.

 

Juhtum leidis aset 2005. aasta suvel Tanacu kloostris, kust ametivõimud leidsid Cornici surnukeha.

 

Rituaalset ristile panemist läbi viinud 30-aastasele Corogeanule ja selles osalenud neljale nunnale esitati nüüd süüdistus mõrvas.

 

Kohtudokumentide andmetel oli 23-aastasele nunnale pandud suupulk ja ta oli kettidega ristile kinnitatud. Naine oli sinna jäetud ilma söögi ja veeta pikaks ajaks.

 

Kohus määras nunna tapjatele vanglakaristuse. Corogeanu peab seitse aastat ning nunnad vastavalt viis või kuus aastat vangis istuma.

 

Kohtus väitsid nii papp kui ka nunnad, et nad pole mitte milleski süüdi. Nende sõnul olid saatanlikud jõud Irina Cornici enda valdusse saanud ja nad soovisid ta päästa.

 

Juhtum on Rumeenia avalikkuses palju vastukaja saanud ja õigeusu kirikut süüdistatakse keskaegsete piinamismeetodite kasutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles