Selgeltnägija pettis miljonärilt suuri summasid välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgeltnägija pettis miljonärilt suuri summasid välja
Selgeltnägija pettis miljonärilt suuri summasid välja Foto: SCANPIX

Rootsis pettis üks selgeltnägija miljonärilt suuri summasid välja.

Jõukas naine leidis ajalehest selgeltnägija kuulutuse ja võttis temaga kontakti, soovides teada, kas ta leiab endale uue kallima, kirjutab The Local.

Esimene «ennustamine» oli odav – ainult 400 Rootsi krooni (560 krooni).  Kuid juba teise selgeltnägemise seansi eest küsis pettur 25 000 Rootsi krooni (35 000 krooni).

Kolmanda kohtumise hind oli aga juba 200 000 Rootsi krooni (280 000 krooni). Selgeltnägija põhjendas sellise summa küsimist vaimudele tehtava ohverdusega. Samas lubas ta naise transsi viia ning vaimudemaailma külastama saata.

Miljonäril tuli pudeli «püha vee» ja käputäie linnusulgede eest välja käia täiendavad 175 000 Rootsi krooni (245 000 krooni).

Pettur soovitas naisel «püha vett» oma elukohta pritsida ja linnussulgi lehvitada, see pidi kurjad vaimud ja halva õnne eemale peletama.

Kokku pettis selgeltnägija naiselt mitme seansiga välja 3,2 miljonit Rootsi krooni (4, 48 miljonit krooni).

«Naine müüs ära oma aktsiad ja väärtesemed ning võttis kinnisvara tagatisel laenu,» sõnas seda juhtumit uurinud prokurör Åke Olsson.

Juhtumi uurijate sõnul osutus niinimetatud selgeltnägijaks Lääne-Stockholmis elav 46-aastane Soome kodanik.

Politsei andmetel on soomlannal varasemast mitmeid liiklusreeglite rikkumisi. Nüüd aga ootab teda ees kohus, süüdistatatuna petmises ja väljapressimises.

Uurimine näitas, et miljonär ei ole ainus selle petja ohver.

Soomlannast petturi lõksu langes ka 72-aastane ratastoolis Ursula Engstrand, kes selgeltnägija tõttu maja kaotas.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles