Youtube'i staar Philip DeFranco soovitas Ameerikal Eestist eeskuju võtta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip DeFranco
Philip DeFranco Foto: sxephil

Internetikuulsus Philip DeFranco mainis oma viimases videopostituses Eestit.

«Täna sain teada, et Eesti kavatseb hakata lastele alates esimesest klassist programmeerimist õpetama. Äsja tutvustati täiesti uut õppesüsteemi, milles nähakse ette, et sada protsenti õpilastest õpetatakse koodi kirjutama,» seletas DeFranco.

Värske initsiatiivi ProgeTiiger eesmärgiks muuta lapsed tarbijatest tehnoloogia arendajateks.

«See on tohutult arukas, eriti, kui vaadata Ameerika Ühendriike, mille haridussüsteem seisab praktiliselt paigal. See jätab paljud noored tänapäevases tehnoloogial põhinevas maailmas täbarasse olukorda. Tundub, et midagi sellist tuleks teha ka USAs. Me peame taas saama riigiks, mis hindab haridust. Teised riigid muudavad oma õpetamismeetodeid puhtalt selle pärast, et nad teavad, et meil puuduvad sellised inimesed. Nemad lõikavad kasu meie rumalusest,» arvas mees.

DeFranco pani ette, et Ameerikas hakataks õpetama programmeerimist esimesest klassist põhikooli lõpuni - täpselt nagu Eestis.

Philip DeFranco Youtube'i-kanalil on 2,1 miljonit tellijat ja tema videoid on vaadatud kokku üle 962 miljoni korra.

Vaata videot alates 8. minutist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles