Rutiku pikalt ei mõelnud

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Rutiku
Emil Rutiku Foto: Viktor Burkivski

Eilses telesaates «Reporter» avalikustas Kanal 2 selle sügise suurimas teleprojektis «Tähed jääl» osalevate inimeste nimed. Televaatajate ja žürii südameid ning hääli hakkavad püüdma Kristina Šmigun-Vähi, Nikolai Novosjolov, Liis Tappo-Treial, Pearu Paulus, Marilyn Jurman, Emil Rutiku, Grete Klein ja Mairold Millert.


Teiste seas võistlustulle astuva Emil Rutiku sõnul tuli otsus mahukas ja nõudlikus projektis osaleda üsna lihtsalt. «Ausalt öeldes ei pidanud küll väga pikalt mõtlema,» ütles ta.

Lõppkokkuvõttes ei ole Rutiku sõnul oluline, kuidas saates läheb ja mitmendana keegi lõpetab. Tähtis on, et üheskoos kogutakse raha Tallinna lastehaiglale uue reanimobiili ostuks. «See, mis me teeme või mis me saavutame, pole ju nii oluline kui see üllas eesmärk,» kinnitas ta.

Päris esimest korda elus Rutiku jää peale ei astu, ta on varem nii uisutanud kui ka jäähokit mänginud. Jääl püsti püsimisega tal probleeme tekkida seega ei tohiks, küll aga lisas ta, et kõikvõimalikud iluuisutamise vigurid võivad alguses päris keerulised olla ja treeningutes ollakse üsna nõudlikud.

Saateks valmistumine käib juba täie hooga ja koos oma uisu­partneri Jekaterina Nekrassovaga on ka Rutiku juba hoolega treeningutel käinud ning iluuisutamise maailma sisse elanud. «Võib öelda, et treeningud on läinud hoogsalt,» rääkis Rutiku. «Kõiges selles on ikka oma võlu ja vägi ning eks see harjutamine viib ka iga korraga sammukese haaval edasi.»

Mahuka ja palju aega nõudva projekti niigi tihedatesse päevaplaanidesse mahutamine on Rutiku sõnul omajagu pingutust nõudnud. «Eks see kõik võtab ikka täitsa tühjaks,» kinnitas ta.

Seitsme paari kohta, kes koos Rutikuga võistlustulle astuvad, ei oska ta veel palju öelda ega ka favoriite ennustada. «Eks me kõik üsna algpunktis praegu veel oleme,» rääkis ta. «Lähemal ajal vist on selline hetk, kus saame kõik kokku ja vaatame, kaugel keegi on, aga ma usun, et igaühes on peidus väike säde, mis siis ühel hetkel mängu pannakse. Igaüks osalejatest on omamoodi põnev ja kõigil on oma toredad tahud.»
Staaride proovilepanek algab oktoobris otsesaadetes. Igal pühapäevaõhtul astuvad nad uue uisukavaga televaatajate ja kohtunike ette.

Kohtunike tööd juhib ilu­uisutamise maailmameistrivõistluste hõbe, Euroopa meistrivõistluste neljakordne pronks, viiekordne NSV Liidu meister ja praegune tipptreener Anna Levandi.

«Tähed jääl» (originaalformaat «Dancing on Ice», ITV Studios) on üks maailma populaarsemaid saateformaate. Lisaks saate sünnimaale Suurbritanniale uisutavad kuulsused veel ka Venemaal, Saksamaal, Austraalias, Türgis, Norras ja mujal.

Saates osalejad
•    Murdmaasuusatamise kahekordne olümpiavõitja, maailmameister ja kaheksal korral aasta naissportlaseks valitud Kristina Šmigun-Vähi. Partner: Kristjan Rand.
•    Epeevehklemise maailmameister, Euroopa meistrivõistluste hõbe, aasta meessportlaseks valitud Nikolai Novosjolov. Partner: Jelena Abolina.
•    Legendaarne Miss Estonia, nelja lapse ema Liis Tappo-Treial. Partner: Aleksandr Škirin.
•    Poplegend, helilooja ja muusikaprodutsent Pearu Paulus. Partner: Emili Arm.
•    Näitleja ja laulja Marilyn Jurman. Partner: Aleksei Trohlev.
•    Muusik, näitleja ja saatejuht Emil Rutiku. Partner: Jekaterina Nekrassova.
•    Telekaunitar ja poplaulja Grete Klein. Partner: Geido Kapp.
•    «Tantsud tähtedega» võitja, tipptantsija ja tantsutreener Mairold Millert. Partner: Julia Abolina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles