Perekond tegutses viis aastat kauplusevarastena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wal-Mart ostukeskus
Wal-Mart ostukeskus Foto: AP / Scanpix

USAs Floridas tabati perekond, kes tegutses kauplusevarastena.

Politsei andmetel varastas perekond viie aasta jooksul miljonite dollarite eest kaupu ja pani selle internetis müüki, vahendab STT.

 

Eelkõige varastasid nad tarbekeemiat, hügieenitarbeid, söögikaupu ning ravimeid.

 

«Vähem kui viie minutiga olid nad võimelised juba 4000 dollari väärtuses kaupa kellegi märkamata poest välja viima,» lausus Polki maakonna šerif Grady Judd.

 

Politsei andmetel osales vargusteseerias vähemalt 18 perekonnaliiget. Ametivõimude kinnitusel oli neil oma sisemine hierarhia, kus kõrgemalseisvad isikud polnud mitte millegagi ametivõimudele silma jäänud ja vargusi panid toime eelkõige juba politseis arvel olevad isikud.

 

Kõige suurema varguse pani perekondlik gäng toime siis, kui nad ühe päeva jooksul varastasid kaheksast poest.

 

Perekonna tegevuse ulatus paljastus politseile siis, kui nad said vihje lao kohta, milles hoiti varastatud kaupa. Politsei esindaja kinnitusel oli seal tuhandeid tooteid, millest suurem osa olid hügieenitarbed ja ravimid.

 

«Perekonna juhtliikmed kasutasid kauba mahamüümiseks internetti, näiteks ka eBay lehekülge. Mõnel juhul lubasid nad kauba kohale toimetada ilma saatekuludeta,» sõnas politsei esindaja.

 

Florida poeomanike liidu esindaja Joseph La Rocca arvates on interneti lai levik teinud varastatud kaubast lahtisaamise lihtsaks.

 

«Internet pakub nii kohalikku, rahvuslikku kui ka rahvusvahelist müügivõimalust,» nentis La Rocca.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles