Tütar paljastas oma surma lavastanud isa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walter Dominy
Walter Dominy Foto: metro.co.uk.

Inglane Walter Dominy lavastas 15 aastat tagasi oma surma, kuid nüüd paljastas ta tütar Lorna oma isa vale.

Surma lavastamise paigaks valis Dominy Iiri merel sõitnud autopraami, millelt politsei leidis ta auto. Autos oli mehe pass, võtmed ja enesetappu põhjendav kiri, vahendab The Sun.

 

Kõik arvasid, et kõrvuni võlgades mees hüppas merre ja hukkus. Kuid kolm kuud hiljem andis Dominy oma naisele teada, et on elus.

 

Mehe naine Margaret Dominy mängis abikaasa mängu kaasa. Paar paljastas tõe ainult oma neljale lapsele, kellelt võeti vaikimisvanne.

 

Paari vanim tütar, 41-aastane Lorna ei soovinud oma isa vale enam saladuses hoida ja paljastas selle nüüd ajakirjandusele.

 

«Ma olen liiga kaua valedega elanud ja ma ei taha enam. Saladuse hoidmise eest oleme liiga kõrget hinda maksnud. See lõhkus isegi minu abielu,» selgitas kahe lapse ema Lorna.

Lorna sõnul said nad kõik 1993. aastal šoki kui politsei tuli nende koju ja teatas, et nende isa on surnud.

 

«Ema muutus hüsteeriliseks ja üks vendadest sai psüühilise trauma, keeldudes rääkimast,» meenutas naine.

 

Lõpuks ei jäänud nelja lapsega leseks jäänud naisel muud üle kui nende kodumaja maha müüa.

 

Enda surma lavastanud mehe tütar lisas, et siis järsku teatas nende ema oma mehe ja isa elusolemisest.

 

«Kui ema oli oma mehe elusolemise üle rõõmus, siis meie, tema lapsed olime vihased. Tundsime ennast petetuna,» selgitas Lorna.

 

Lorna kinnitusel pidi ta ema oma autoga sõidutama Põhja-Iirimaale, kus tema isa ennast peitis.

 

«Meil polnud valikut – me pidime kas kaasa mängima või siis ta politseile välja andma. Valisime esimese,» meenutas naine.

 

Walter Dominy alustas 56-aastselt uut elu, varastades oma naabri, lambafarmeri Jim Kealy identiteedi. Naaber oli teinud kaks aastat tagasi enesetapu.

 

Selle tõttu vahetas ka Dominy abikaasa Margaret oma perekonnanime Kealyks.

 

Dominy ema suri seitse aastat tagasi vanadekodus, saamata iialgi teada, et ta poeg on elus. Perekonna teised liikmed ja sõbrad said teada, et Margaretil on uus mees, kuid neis tekitas imestust see, et ta teda kunagi neile ei esitlenud.

Kaks aastat tagasi kolisid Dominyd alias Kealyd Prantsusmaale väikesesse külla oma pensionipõlve veetma.

Dominy saab kokku kolme pensioni - tal õnnestus valenime kasutades kaks pensioni ja oma õiget nime kasutades üks pension välja petta.

Mees reisib iga kahe kuu tagant Belfasti, püüdes jätta muljet, et ta elab ikka seal. Tal on Belfastis ka tütar Lorna nimele üüritud korter, kuhu ta post tuleb.

Siiani pole ametivõimud Walter Dominyd alias Jim Kealyt arreteerinud.

Mitmed ajakirjandusväljaanded on püüdnud saada Dominylt intervjuud, kuid seni asjata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles