Erki Nool ei rikkunud politseinikku mängides seadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool
Erki Nool Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogulane Erki Nool esines TV3 saates «Au tööle» politseinikuna ja politsei ametkonna väitel ei rikkunud endine kümnevõistleja selles rollis olles ühtegi seadust.

Keskerakond saatis siseminister Jüri Pihlile arupärimise, saamaks teada, kuidas võib eraisik politseinikku mängida ja mundrit kanda ning kas selline õigus on igal kodanikul.

Politsei pressiesindaja sõnul ei pannud küsimuse esitajad ilmselt tähele saate alguses rõhutatut - Erki Nool kandis politseivormi analoogselt filmivõtetel osalevatele näitlejatele ja ta ei täitnud reaalseid politseiülesandeid.

«Osa situatsioone on lavastusliku iseloomuga. Inimesed, kelle isikud on identifitseeritavad, mõistsid, et tegemist on telesaate salvestamisega. Autosid peatas, dokumentide kontrollimist teostas ja erivahendeid kasutas reaalsetes olukordades politseiametnik,» kordas pressiteenistus saate eel näidatud teksti.

Politsei pressiesindaja kinnitusel võib tavaolukorras politseivormi kanda ainult politseiametnik, kuid igaühel on õigus sekkuda ja takistada õiguserikkumist.

Inimestel, kes soovivad teatud regulaarsusega toetada politseilisi tegevusi, eelkõige olla abiks avaliku korra tagamisel, soovitab politseiamet läbida väljaõppe ja saada abipolitseinikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles