Lenini ja Michael Jacksoni lemmikhotell pannakse oksjonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva hotell Metropol
Moskva hotell Metropol Foto: SCANPIX

Venemaal Moskvas pannakse oksjonile sealne kuulus juugendstiilis hotell Metropol.

See hotell on olnud nii Venemaa bolševike juhi Vladimir Iljitš Lenini kui USA popstaari Michael Jacksoni lemmikhotell, edastab iltalehti.fi.

Venemaa 1918. aasta revolutsiooni järgselt pidas Lenin selles hotellis parteikoosolekuid, kus esines kõnedega.

USA poplaulja Michael Jackson ööbis selles hotellis 1993. aastal. Talle meeldis hotelli sisustus niivõrd, et tahtis ühte ebatavalist karukujuga lampi endale osta. Talle ei müüdud seda.

Nüüd otsitakse Metropol hotellile uut omanikku, kuna Moskva linnavalitsus pani osa neile kuulvast varast müüki.

Hotelli alghind on 8,7 miljardit rubla  (215 miljonit eurot). Seni on oma huvi näidanud maailma kaks suurt hotelliketti.

Metropol hotelli lähedal asub Suur teater ja Punane väljak. See hotell meelitab külastajaid ligi oma ajalooga.

1901. aastal avatud hotelli peetakse Moskvas siiani arhitektuuripärliks, hoolimata et linna on kerkinud väga huvitavaid uusehitisi.

Lisaks poliitikutele ja popstaaridele on see hotell populaarne ka ajakirjanike seas. Näiteks Teise maailmasõja ajal ööbisid seal välisriikide sõjaajakirjanikud.

Metropol hotell vajab samas põhjalikku uuendamist. Oksjonil ei panda müüki selle hotelli kallist vana mööblit ega väärtuslikke maale. Moskva linnavalitsus plaanib panna need muuseumidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles