Avati veebilehekülg jumal.ee

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Agape Eesti avas uue veebilehekülje www.jumal.ee, kus presenteeritakse lühikese videoga inimeste lugusid, mis räägivad nende kokkupuutest Jumalaga. Oma lugu räägivad teiste seas endine narkosõltlane Immanuel Volkonski, kes tahtis oma elu vanglas lõpetada ja sportlane Tiidrek Nurme, kes alles täiskasvanuna oma sporditalendi avastas.

Immanuel Volkonski, kes oli 10 aastat narkosõltuvuses räägib uuel veebilehel Jumal.ee sellest, kuidas ta soovis teist korda vangi sattudes oma elu lõpetada, kuid ei teinud seda. «Täpselt esimesest õhtust peale, kui mind vahi alla võeti, hakkasin ma palvetama,» meenutas Volkonski.

«Alguses igaks juhuks, et mine tea, äkki on keegi olemas.» Vanem vend saatis talle vanglasse Piibli ning Volkonski jaoks oli oluliseks argumendiks seik, et vennast oli usklik saanud. «Tänaseks olen ma üle aasta aja vaba olnud, mul on täiesti uus elu, ja ma olen vaba kõigist sõltuvustest,» rõõmustas Volkonski ning lisas: «Ma tänan Jumalat selle kõige eest!»

Hannes Hermaküla, kes on samuti üks videolugude persoon, küsis teismelise eas: «Kas elu ongi vaid sündimine, koolis käimine, töötamine ja siis suremine?» Kohtumine ruudulises pintsakus pikajuukselise mehega, ühinemine põrandaaluse kogudusega ning jõudmine Los Anglese randa on vaid paar seika, mis võimaldab mehel täna öelda: «Lahe on olla 43 aastane, abielus, kahe lapse isa, ja tunda elust rõõmu! Ma naudin seda, et olen saanud käia koos Jumalaga,» märkis Hermaküla.

Veebilehekülg Jumal.ee kajastab ristiusu keskseid isikuid - Jumalat ja Jeesust - ning on loodud eesmärgiga, et internetis oleks eestikeelne lehekülg, kust on võimalik leida adekvaatset infot kristluse kohta. Veebilehekülge ilmestavad lood erinevates valdkondades tegutsevate inimeste eludest ning nende kohtumistest Jumalaga.

Eesti Evangeelse Alliansi presidendi Mihkel Kuke sõnul on veebileht kaasaegne ja pilkupüüdev vahend, mille abil tutvustada ristiusu põhimõtteid. «Loodan väga, et eestlased külastavad aktiivselt Jumal.ee veebilehte ja tutvuvad lugudega, mida erinevad inimesed oma elust räägivad. Usun, et lootusrikkus ja positiivsed lahendused probleemidele, mis sealt vastu vaatavad, muudavad kindlasti meie kõigi elukvaliteeti,» lisas Kukk.

Jumal.ee on üks veebileht kogumikust, mille eesmärgiks on pakkuda alternatiivseid, positiivsetele väärtustele põhinevaid lahendusi teemadele nagu enesetapp, koolikiusamine või anoreksia. Ühte-kahte artiklit ning temaatilist videot sisaldavad veebilehed, nagu näiteks: http://matahansurra.ee ja http://koolikiusamine.ee avanevad peagi.

Septembri kahe esimese nädala jooksul toimub üle-Eestiline teavituskampaania koostöös Alfa Eestiga, mille raames kutsutakse tutvuma persoonide videolugude ning kodulehega Jumal.ee.

Veebilehekülje loojaks on Agape Eesti koostöös Eesti Evangeelse Alliansi ning mittetulundusühingute võrgustiku Agape Euroopa liikmesriikidega. Nii on näiteks Saksamaal ja Šveitsis samal põhimõttel loodud veebilehekülg juba aastaid edukalt toiminud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles