Mont Blancilt leiti 46 aastat tagasi kadunud diplomaatilise posti kott

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mont Blancilt leiti 46 aastat tagasi kadunud diplomaatilise posti kott
Mont Blancilt leiti 46 aastat tagasi kadunud diplomaatilise posti kott Foto: SCANPIX

Prantsuse Alpidest Mont Blancilt leiti 46 aastat tagasi seal alla kukkunud Air India lennuki õnnetuspaiga lähedalt diplomaatilise posti kott.

Džuudist postikoti tõi ära kohalik päästetöötaja, edastab BBC.

Postikoti leiust teatasid möödunud nädalal seda märganud turistid.

Air India lennuk, mis oli teel Mumbaist New Yorki, kukkus Prantsusmaa kohal alla 1966. aasta jaanuaris. Kõik pardal olnud 117 inimest hukkusid.

India välisministeerium kinnitas, et nüüd liustikult leitud kotil on märge «Diplomatic Mail» ning «Ministry of External Affairs».

«Meieni jõudis turistide informatsioon, et Bossonsi liustikul helendab midagi. Leidsime lennuki jäänuseid, jalatsi ning postikoti. Jäi mulje, nagu oleks tegemist prügimäega,» sõnas päästetöötaja Arnaud Christmann.

Christmanni sõnul oli postikott sellises asendis, nagu keegi oleks selle sinna pannud.

«Lootsime leida midagi väärtuslikku, selle asemel olid kotis India diplomaatilised kirjad ja ajalehed. Samas ei leia mägedest selliseid asju just tihti. Post jõuab kohale 46 aastase hilinemisega,» sõnas päästetöötaja.

Postikott anti üle Chamonix politseile.

India saatkond Pariisis teatas, et neid ei ole ametlikult leiust informeeritud, kuid ootavad selle koti tagastamist neile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles