Kes on kümme kõige kõrgema IQga isikut maailmas?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on kümme kõige kõrgema IQ-ga isikut maailmas?
Kes on kümme kõige kõrgema IQ-ga isikut maailmas? Foto: SCANPIX

Uuringud on näidanud, et enamiku inimeste intelligentsuskvoot (IQ) on 90 ja 100 vahel. 2,5 protsendi vaimne tase jääb alla keskmise ehk IQ on alla 70 ning sama suur protsent inimesi on väga intelligentsed ehk nende IQ on üle 130.

Geeniuseid on inimkonnast vaid 0,5 protsenti ning nende IQ on üle 140.

Seni ei ole aga olemas ühtset intelligentsuse mõõdupuud ning diskussioon sellel teemal jätkub.

Lehekülg SuperScholar pani kokku nimekirja kümnest tuntud inimesest, kes võivad olla maailmas need kõige intelligentsemad.

Terence Tao - IQ 230

Tegemist on mehega, kes sai 24-aastaselt USA maineka ülikooli UCLA professoriks, olles noorim, kes selleks saanud on. Kui ülejäänud kaheaastased lapsed õppisid alles rääkima, oskas Tao juba keerulisi matemaatikaülesandeid lahendada. Üheksa-aastaselt õppis ta juba ülikoolimatemaatikat ning 13-aastaselt võitis matemaatikaolümpia.

Christopher Hirata – IQ 225

See mees on jällegi üks neist, kelle palkas USA kosmoseagentuur NASA. 14-aastasena alustas ta õpinguid California tehnoloogiainstituudis ning 16-aastasena oli ta juba NASA töötaja.

Kim Ung-yong – IQ 210

Kimi peeti juba lapsena geeniuseks. Guinnessi rekordite raamatu andmetel on see Lõuna-Korea insener-teadlane maailma kõige kõrgem teaduslikult tõendatud IQ. Kaheaastasena oskas ta kahte keelt, nelja-aastasena alustas ülikooliõpinguid. Kui Kim oli kaheksa-aastane, palkas ta USA kosmoseagentuur NASA. Ta lõpetas USAs mitu ülikooli ja töötab siiani NASAs.

Rick Rosner – IQ 192

Tegemist on ameeriklasega, kes kirjutab telesaadete käsikirju. Selle tõttu võib olla teda üllatav leida maailma kõige kõrgema IQga inimeste seast. Kuigi sel mehel on kõrge IQ, on ta varem töötanud kelnerina, modellina ja uksehoidjana.

Garri Kasparov – IQ 190

49-aastase Kasparovi valduses on olnud 27 aastat malerekord. Ta võitis maailmas kõige nooremana, olles vaid 22-aastane male maailmameistri tiitli. Pärast malekarjääri lõppu on Kasparov tegutsenud poliitikas ning kirjutanud artikleid ja raamatuid.

James Woods – IQ 180

See Hollywoodi näitleja õppis nii UCLAs kui Massachussetts Institute of Technologis -  MITs. Ta tegi kõik eksamid peaaegu alati maksimaalsele tulemusele. Ta loobus teadlasekarjäärist ning pühendus näitlemisele.

Paul Allen – IQ 170

Allen on üks arvutifirma Microsoft asutajatest ning selles nimekirjas isik, kes on oma intelligentsuse pealt kõvasti teeninud. Forbesi andmetel on Allen maailmas  jõukuselt 48. kohal.

Sir Andrew Wiles – IQ 170

1995. aastal lahendas see Briti matemaatik 358 aasta vanuse matemaatilise mõistatuse – Fremati suure teoreemi. Seda peetakse maailma kõige keerulisemaks matemaatika teoreemiks.

Judith Polgar – IQ 170

Polgari isa kasutas ta harimiseks ja õpetamiseks katsemeetodeid. Isa eesmärgiks oli näidata, et inimene võib palju saavutada, kui õige õpetusega alustatakse väga varakult. Polgar ostus andekaks ning temast sai 15-aastasena maailma malemeister.

Stephen Hawking – IQ 160

Hawking saavutas maailmakuulsuse teoreetilise füüsikuna. Ta on avaldanud raamatuid, milles lihtsas keeles kirjeldab universumit ning selles toimunud ja toimuvaid protsesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles