Näitlejad teevad, mis tahavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltoscandali enim vastukaja tekitanud lavastuses «Schwalbe Cheats» pidid näitlejad üksteiselt riided seljast rebima.
Baltoscandali enim vastukaja tekitanud lavastuses «Schwalbe Cheats» pidid näitlejad üksteiselt riided seljast rebima. Foto: Pepijn Lutgerink

3. septembril algava Eesti suurima  teatrifestivali DRAAMA 2012 fookuses on näitleja.

Lisaks sellele, et kogu festivali programmi ligi neljakümnel etendusel on publikul võimalik osa saada näitlejate poolt esitatavatest rollidest erinevates lavastustes, saab näitlejaid näha ka aktsioonides, mille sisu ja vormi veel keegi ei tea.

Näitleja jääb lavale ilma ettekirjutatud draamatekstita, ilma lavastaja näpunäideteta. Jääb vaid näitleja Ise ja tema valikud.

Kõik saab alguse juba festivali avamisel 3. septembril kell 15 Tartu Botaanikaaia alpinaariumi suveaias, kus aktsiooni asuvad näitlejad Elisabet Reinsalu, Alo Kõrve ja Aivar Tommingas.

Festivali teistel õhtutel astuvad üles ning teevad, mis tahavad Maarja Mitt, Katariina Unt, Viire Valdma, Tiina Tauraite, Nero Urke, Veiko Tubin, Tõnu Tepandi, Üllar Saaremäe, Toomas Suuman, Jörgen Liik, Henrik Kalmet, Sepo Seeman, Aarne Soro, Garmen Tabor ja Priit Strandberg.  Mõnel festivaliõhtul võib lisaks tulla veel üllatusi aktsioonidel üleastujate näol.

Aktsioonid toimuvad Tartu Uues Teatris ning Athena Keskuses. Pileteid aktsioonidele saab osta vaid tund enne etendust kohapeal. Piletihind on kaks eurot.

 

Täpne info Fookus: Näitleja aktsioonide ning kogu festivali kohta on leitav siit:
www.draama.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles