Lastekaitse oma last «Väike miss Estonia» üritusele saata ei soovita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Väike Miss Estonia», kus osalevad lapsed vanuses 5-12 aastat, finaal toimub juba 9. septembril Tallinnas
«Väike Miss Estonia», kus osalevad lapsed vanuses 5-12 aastat, finaal toimub juba 9. septembril Tallinnas Foto: SCANPIX

Elu24 veergudel on kirgi kütnud teema «Väike miss Estonia», kus osalevad lapsed vanuses 5-12 aastat. Konkursi finaal toimub juba 9. septembril Tallinnas.

Paljude arvates ei kõla «Väike miss Estonia» eriti hästi. Ilmselt on mõned meist näinud vastavaid võistlusi mujal maailmas.

Näiteks nagu väikeste misside saateid Ameerikas, kus vanemad oma imepisikesi tütreid juba varakult katavad paksu meigikihiga, sunnivad neid käima stiletodega, kandma kummalisi kleite ja tantsima pisut erootilise alatooniga tantse. Paljude arvates pole see kohane nii väikestele lastele

rus.postimees.ee küsis kommentaari ka Lastekaitse liidu töötajalt Malle Hallimäelt

Teemale tuleks läheneda laste seisukohast. Laste võrdlemine ainult nende välimuse põhjal on kindlasti sobimatu.

Lapse puhul, kes alles areneb ja kasvab, tuleks pigem rõhutada tema andeid, oskusi ja isikuomadusi kui pelgalt välimust.

Kui laps panna olukorda, kus ta ei mõista, mis alusel teda hinnatakse (antud juhul on ju tegu kriteeriumitega, mis mõeldud täiskasvanute iludusvõistlustele), siis see võib traumeerida tema psüühikat.

Lastekaitse liit soovitab vanematel tõsiselt kaaluda, kas ikka tasub registreerida oma laps üritusele «Väike miss Estonia».

Mida arvad sina?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles