Laste missivõistlust võib võrrelda koertenäitusega?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Väike Miss Estonia», kus osalevad lapsed vanuses 5-12 aastat, finaal toimub juba 9. septembril Tallinnas
«Väike Miss Estonia», kus osalevad lapsed vanuses 5-12 aastat, finaal toimub juba 9. septembril Tallinnas Foto: SCANPIX

Elu24 veergudel on kirgi kütnud teema «Väike Miss Estonia», kus osalevad lapsed vanuses 5-12 aastat. Konkursi finaal toimub juba 9. septembril Tallinnas.

Miks Elu24 lugejad uudise peale nii hirmsasti leili läksid?

Paljude arvates ei kõla «Väike Miss Estonia» eriti hästi. Ilmselt on mõned meist näinud vastavaid võistlusi mujal maailmas.

Näiteks nagu väikeste misside saateid Ameerikas, kus vanemad oma imepisikesi tütreid juba varakult krohvivad, sunnivad neid käima stiletodega, kandma kummalisi kleite ja tantsima pisut erootilise alatooniga tantse. Paljude arvates pole see kohane nii väikestele lastele.

Kas lapsi hinnatakse ainult välimuse põhjal?

Tõepoolest, kui sa oled kole väike laps, siis sa seda võistlust võita ei saa. Mõni laps on näiteks paks ning tema seda võistlust kohe kindlasti ei võida.

Lapsed ise ei saa iludusvõistluse teemale pihta?

Ilmselt on «Väike Miss Estonia» siiski pigem ema ego upitamiseks, kui lapse tuju tõstmiseks. 

Seda võiks vabalt võrrelda koertenäitusega. Omanik toob oma pitsu näitusele, küsimata kas viimane seda tahab või mitte.

Omanik, antud juhul siis lapsevanem, võib oma lemmiku üles vuntsida nagu ise soovib.  Selga toppida mida iganes, teha talle silmatorkava soengu ja õpetada trikitama. Objekt ise ei saa aru mitte muhvigi.

Ürituse korraldaja rahustab kriitikuid

Korraldaja Irina Gorlova sõnul tehakse lastele võistluse tarbeks vaid pidulik soeng ja meiki ei kasutata.

«Meiki paneme ainult sel juhul, kui nahk on rasvane ja see laval läigib,» tunnistas ta. «Ainult sel juhul kasutame me veidi jumestust. Maailmavõistlusel on meik kuni 15-aastastel keelatud, ainult teismelistel tohib olla natuke meiki.»

Ühtlasi ei tohi lapsed korraldaja kinnitusel kanda ka kontsakingi, kuid riietusele täpseid piiranguid ei ole.

«Lepingus on kirjas reeglid, et lapsed peavad korrektsed välja nägema ja nii meik, kontsad kui liiga lühikesed kleidid – kõik see ei ole korrektne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles