Internetis on paljud kuulsad teosed saanud «Jeesusest ahviks» välimuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetis on paljud kuulsad teosed saanud «Jeesusest ahviks» välimuse
Internetis on paljud kuulsad teosed saanud «Jeesusest ahviks» välimuse Foto: SCANPIX

Üks eakas hispaanlanna sai üleöö maailmakuulsaks, kuna ta püüdis omaalgatuslikult üle 100 aasta vanust freskot restaureerida ning see kukkus tal kohmakalt välja.

Internetis on irvhambad andnud tema loodud näo nüüd paljude kuulsate kunstnike maalidel olevatele tegelastele, edastab Daily Mail.

80-aastasele Cecilia Jimenezele jäi silma, et Jeesust kujutav fresko «Ecce Homo» on väga halvas seisukorras. Ta võttis kätte ja «restaureeris» selle oma nägemuse kohaselt. Kriitikute sõnul muutis naine Jeesuse ahviks.

Internetis liiguvad nüüd pildid kuulsat kunstnike maalidest ja freskodest, millel olevatele tegelastele on samuti Jimeneze loodud «ahvinägu» antud.

Uue välimuse said mitmed renessansikunstniku Leonardo da Vinci teosed, kaasa arvatud «Mona Lisa», «Püha õhtusöömaaeg» ja «Madonna lapsega».

Samuti sai uue näo eksperssionistist kunstniku Edvard Munchi maal «Karje».

Andy Warholi graafiline leht Hollywoodi staarist Marilyn Monroest muutus samuti näost «ahviks».

Hispaanias Zaragoza lähedases Borja kirikus olev fresko «Ecce Homo» tegi kunstnik Elias Garcia Martinez.

Jeesuse fresko uus väljanägemine ületas uudisekünniseid kõikjal maailmas. Samuti on sellele «restaureeritud» freskole tekkinud oma fännid.

Internetis müüakse ka T-särke, millel on Jimenezi loodud Jeesuse uus nägu.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles