Juhuse läbi miljonäriks saanu saadeti neljaks aastaks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhuse läbi miljonäriks saanu saadeti neljaks aastaks trellide taha
Juhuse läbi miljonäriks saanu saadeti neljaks aastaks trellide taha Foto: SCANPIX

Uus-Meremaal panga vea tõttu ootamatult miljonäriks saanud mees põgenes Hiinasse, kuid ta tabati ning kohus saatis ta neljaks aastaks ja seitsmeks kuuks trellide taha.

Hui Leo Gao ja ta elukaaslane Kara Hurring said üllatuse osaliseks, kui avastasid, et Westpacki pank oli Gao pangaarvele kandnud kümme miljonit Uus-Meremaa dollarit, edastab The Telegraph.

Pank avastas vea paari päeva jooksul, kuid selleks ajaks oli Gao oma arvelt 6,78 miljonit Uus-Meremaa dollarit kandunud üle välismaa pankadesse.

Paar põgenes Hiinasse ja nad olid põgenikud rohkem kui kaks aastat, enne kui nad tabati. Gao arreteeriti Interpoli käsul möödunud aasta septembris, kui ta püüdis Hongkongist minna Mandri-Hiinasse.

Uus-Meremaa Rotorua kohus mõistis Gao raha varguses ning Hurringi rahapesus süüdi. Mees peab trellide taga olema üle nelja aasta, naisele määrati üheksa kuu pikkune koduarest. Samuti peab Hurring tagasi maksma 12 000 Uus-Meremaa dollarit, mida ta varastatud summast ära kasutas.

Hurring ja Gao said põgenemisperioodil poja. Pärast seda aga läksid lahku.

Naine pöördus Uus-Meremaale tagasi möödunud aasta veebruaris ning andis end politseile üles.

Kohtus paljastus, et paari poolt varastatud rahast on 3,8 miljonit Uus-Meremaa dollarit siiani kadunud. Gao ei paljastanud, kus see on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles