Fotograafi hämmastasid müstilised lambaringid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambaring
Lambaring Foto: metro.co.uk.

Suurbritannia fotograafi  Russel Birdi hämmastasid müstilised lambaringid.

Bird lisas, et kui juba pikka aega on pead murtud viljapõldudele tekkivate kummaliste ringide üle, siis lambaringe pole varem tähele pandud, vahendab abc.net.au.

«Ma ei suutnud vaatepilti uskuda. Umbes 100 lammast moodustas peaaegu täiusliku ringi,» lausus fotograaf.

Fotograaf jätkas, et kõigepealt nägi ta lammaste ringi ühel karjamaal ja siis umbes kolm karjamaad edasi oli täpselt samasugune lambaring.

«Helikopterilt avanes neile kummalistele loomamoodustistele hea vaade. Mõlemad ringid kestsid umbes kümme minutit, enne kui nad laiali lagunesid. Nad olesksid edasi kestnud, kui nende omanik poleks traktoriga tulnud,» lausus Bird.

Birdi sõnul hakkas teda lambaringide tekkimine huvitama ja ta otsis selle kohta informatsiooni.

Herefordshire`i tehnoloogiakolledži katsefarmi esindaja Dan Seaborne`i kinnitusel pole aga lambaringides midagi müstilist.

«Lambaring tekib sellepärast, et ringikujulise puistaja abil antakse lammastele kuivtoitu ette. Lambad pääsevad siis kõik üheaegselt toidu juurde,» selgitas Seaborne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles