Patrullvõistlusel «Must kotkas» näeb tuld, vett ja pisaraid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Põlva Maleva patrullvõistlus «Must kotkas» saab viieseks
Kaitseliidu Põlva Maleva patrullvõistlus «Must kotkas» saab viieseks Foto: Aare Lepaste / Koit

24.-25. augustini toimuv Kaitseliidu Põlva Maleva patrullvõistlus «Must kotkas» tähistab tänavu minijuubelit, mille puhul stardib teiste võistlejate seas võistlusrajale ka maleva pealik kapten Janel Säkk.

Kaitseliitlaste ja naiskodukaitsjate rännaku pikkus on linnulennult 36 kilomeetrit, Noorkotkad ja kodutütred läbivad umbes 25kilomeetrise trassi.

Esmakordselt toimub ka motoriseeritud orienteerumine mootorratastega.

17. augusti seisuga on oma osavõtusoovist teada andnud 18 lahingpaari - võistkondi on Saaremaalt, Tallinnast, Jõgevalt, Pärnust ja Tartust. Noorkotkaste ja kodutütarde võistkondi on hetkel registreerunud alla kümne.

Rajal ja kontrollpunktides, peavad võistlejad valmis olema järgmiste ülesannete täitmiseks:
•    viktoriin;
•    jalgsi patrullimine;
•    Kaitseliidus kasutatavate relvade tundmine (AK-4, USP; KSP-58; M-14; SP2 jt)
•    tuli, vesi ja pisarad;
•    kadunud teate otsimine;
•    jookse ja hävita (takistusriba);
•    sõduri üldteadmiste hindamine;
•    jookse «FORREST GUMP».

Erinevalt mujal Eestis korraldatavatest patrullvõistlustest ei kanta Põlvamaisel kotkarännakul relvi, võistluse ülesanded pole läbini militaarsed, vaid pigem lõbusad.

Kuna võistlejaid on kõikjalt Eestist, on korraldajad seadnud eesmärgiks tutvustada osalejatele ka Põlvamaa vaatamisväärsusi ja kauneid paiku.

Kuidas võistlejad on trassil vastu pidanud, saavad kõik huvilised näha 25. augustil Maanteemuuseumi kontrollpunktis Varbusel (esimesed võistkonnad saabuvad orienteeruvalt kell 10).

Vaatemängulisi ja vesiseid hetki saab tunnistada finišis, mis asub Põlva järve rannas. Esimene lahingpaar peaks lõpetama orienteeruvalt kell 16.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles