Rasvunud kooliõpilaste osakaal Eestis kasvas ligi kaks korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluliste ja rasvunud kooliõpilaste osakaal Eestis tõusis viie aastaga ligi kaks korda
Ülekaaluliste ja rasvunud kooliõpilaste osakaal Eestis tõusis viie aastaga ligi kaks korda Foto: SCANPIX

22. augustil algas Rimi kauplustes tervisekampaania, mille raames kutsuvad Tervise Arengu Instituut ja Rimi koolinoori üles eelistama tervislikumaid toiduvalikuid.



Tervise Arengu Instituudi poolt läbiviidava Eesti kooliõpilaste  tervisekäitumise uuringu kohaselt suurenes ülekaaluliste ja rasvunud kooliõpilaste  osakaal perioodil 2006 kuni 2010 enam kui kaks korda, moodustades 2010. aastaks ca 17% poistest ja 11% tüdrukutest (vanuserühmas 11-15a).

Põhjuseks valed toitumisharjumused

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul on koolialguse eel vajalik juhtida nii vanemate kui ka laste ja noorte tähelepanu tervisele ning õigele toitumisele.

«Koostöös Tervise Arengu Instituudiga püüame noorte tähelepanu keskkonnas, kus nad reaalselt oma toiduvalikuid teevad,» ütles Lilleoja.

«Tervislikemate toiduvalikute eestkõnelejaks on Rimi kauplustes Eesti noored lauljad Birgit Õigemeel, Uku Suviste ja Rolf Roosalu, kelle abil ja näol suuname koolinoori tervisesõbralikemate toiduvalikute juurde,» lisas Lilleoja.

Terviseprogrammi raames toimub olulise osana ka lasteaia- ja koolilaste toitumisalane harimine

«Lasteaiarühmadele toimuvad harivad ringkäigud puu- ja köögiviljaosakonnas, kus selgitame lastele lõbusas ja lihtsas vormis puu- ja köögiviljade ning vitamiinide seoseid,» ütles Lilleoja.

 

Programmi raames on avatud Rimi tervise veebileht

Veebilehel www.rimi.ee/tervis on kõikidel tarbijatel võimalus saada iga nädal professionaalset nõu toitumise ja liikumise kohta Rimi tervisenõustajalt Katrin Pärdilt.

Veebilehel on ühtlasi tervisenõustaja blogi, kus uuenevad regulaarselt näpunäited ja nõuanded tervislike eluviiside järgimiseks.
 

Laste ja noorte toitumisele suunatud ettevõtmine toimub Rimi aastaringse «Sinu Tervise Heaks» programmi raames, millega nõustab ettevõte tarbijaid tervisliku toitumise ja elustiili toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles