Kus elavad lamedad kõhud, seksikad puusad ja superpefid?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma ilusaima pepu valimise võistlusel osalejad
Maailma ilusaima pepu valimise võistlusel osalejad Foto: Reuters / Scanpix

Kõik me sooviksime olla ilusad, seksikad ja muidugi suurepärases füüsilises vormis. Erinevaid treeninguid on aga nii palju ja iga algus on raske... Mida siis teha?

Buduaar palus appi eratreener Marek Morozovi, et vastata naiste küsimustele.

Buduaari lugeja Kristi kirjutab: «Alati saab paremini ja vahel, kui ma vaatan internetist fotosid, tuleb küll tunne, et mul oleks vaja Photoshop-i. Kus elavad need lamedad kõhud ja nii seksikad puusad ja superpepukesed.»

«Ma olen tegelikult ilus ja oleks ka väga imelik, kui ma ei arvaks nii,» jätkab Kristi.

«Samas on ikkagi nii, et kui vaatan siin mingisuguseid pilte internetist ja staare ning mõningaid sportlasi ja poolsportlasi, jääb mul suu lahti, sest nende pepud on lihtsalt nii vastikult ilusad. Neil on sellised ümmargused ja vormis ning igast asendist nii seksikad ja mehed lähevad hulluks, kui neid näevad, ja ma tean, millest ma räägin, sest ma olen seda ise kõrvalt näinud.»

«Ma ei usu, et see oleks ainult Photoshop või mingi geneetiline omapära, ilmselgelt teevad nad teistsuguseid harjutusi, sest keegi ütleb neile, mida nad peavad tegema.»

«Ja mina tahan ka! Ma tahan endale peput, mis ulatuks hästi pisut taha ja oleks selline prink ja ei valguks laiali. Ja kui juba soovimiseks läks, siis loomulikult ka kõht! Ma tahan, et mul oleks lame ja ilus kõht ja ma olen näinud, et mitmetel, ka vormikamatel naistel on ilusad ja lamedad kõhud.»

«Mis harjutusi täpselt ja mida üldse pean ma tegema, et mul oleks ilus pepu ja lame kõht ja seksikad puusad?»

Kristile vastas eratreener Marek Morozov: «Eks geneetika mängib siin ka oma osa, kuid peamine on ikkagi õige toitumine ja treening. Ehk et inimene peab kinni süsteemist. Ilmselgelt näevad sellised naised ka endaga rohkelt vaeva ning säärased tulemused ei tule muidugi üleöö.»

«Selle taga on järjepidev aastatepikkune töö. Üldjuhul need naised käivad kas jõusaalis või treenivad muul moel raskustega. Et saada ümmargune prink tagumik, on kõige parem harjutus kükkide tegemine raskustega (kang, hantlid) ja seda 2 korda nädalas. Samuti aitavad kaasa muud toetavad harjutused, mis panevad tööle tuharalihased. Täpse kava saab sulle koostada jõusaalitreener.»

«Kõhulihaste puhul kehtib sama reegel, et tuleb treenida järjepidevalt 3 korda nädalas. Siin ei oma nii väga tähtsust, mis harjutusi kasutada, aga kindlasti mõjuvad sellised harjutused paremini, kus tuleb kasutada oma keharaskust.»

«Edasijõudnud kasutavad ka lisaraskusi (kettad, hantlid jne.). Raskused on vajalik appi võtta siis, kui keharaskusega treenides tõuseb korduste arv juba liiga kõrgele. Siinkohal kummutan ka ühe müüdi: keharasva ei saa kaotada lokaalselt, see tähendab ühest kindlast kehapiirkonnast.»

«Arvatakse, et mida rohkem harjutusi teha kõhupiirkonnale, seda rohkem rasva sealt kaob. See nii ei ole! Keharasv kaob ikkagi keha pealt ühtlaselt.»

«Lihtsalt kõhu, puusade ja tuharate piirkonda on üldjuhul seda kõige rohkem kogunenud ja seepärast ilmub nn sixpack välja alles siis, kui üldine rasvaprotsent on oluliselt alanenud. Peamine on ikkagi õige toitumine. Kui ööpäeva kulutused on suuremad, kui toidu ja joogiga saadakse, siis kehakaal hakkab rasva arvelt ka langema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles