Kas teeb kadedaks? Kertu Jukkum paljastas oma imedieedi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilufirma Guinot`i pidu  - 15. aastat Eestis.
Kertu Jukkum
Ilufirma Guinot`i pidu - 15. aastat Eestis. Kertu Jukkum Foto: Viktor Burkivski

«Taastusin Narva (Narva Energiajooks - toim) jooksust üllatavalt kiiresti. Oma osa oli kindlasti võistlusjärgsel ujumisel ning üleüldisel lõõgastumisel,» rääkis raadiohääl Kertu Jukkum Buduaarile. «Tegin juba korralikuma trenni ka peale. Alustuseks Stamina jooks ja kuna kaaslaseks oli sõber Kont, kujunes tempo päris kiireks. Tegime kaks ringi ehk umbes 45 minutit jooksu.»

«Õhtul hiljem lubasin aga teise sõbra esimest korda rulluisutama viia. Minu jaoks oli mõnus lõõgastav tempo, kokku ehk umbes tund sõitu. Tundub, et tänagi tuleb rullima minna, sest just sellega olen häbiväärselt vähe tegelenud,» tunnistab Jukkum.

Jukkum märkis, et igasuguse treeningu juurde peab kuuluma õige toitumine ning seda eriti siis kui treeningtsükli graafik muutub väga tihedaks. Siis tuleb tarvitusele võtta kaks abinõud: taastav uni ning vitamiinirikas toit. «Need on eelduseks sportliku vormi saavutamisel ning immuunsüsteemi tugevdamisel. Niisiis, toidukordi on päevas viis ja täpselt kolmetunniste vahedega,» avaldab Jukkum.

Hommikusöök. Kaerahelbepuder kookoshelveste, marjade ja meega, lisaks rasvata kodujuust. Kõige olulisem toidukord, mis kunagi vahele jääda ei tohi. Süsivesikuid palju, valgul ja eriti rasval on väiksem tähtsus.

Vahepala. Näkileivad sulatatud juustu ja tomatiga, lisaks banaan, õun või muu puuvili.

Lõuna. Näiteks riis kanaga, mille juures pool taldrikust moodustab salat.

Vahepala. Kodujuust, puuvili, pähklid

Õhtusöök. Kõiksugused salatid on super, lisatud kindlasti seemneid, pähkleid. Ehk valgul ja rasval on oluline roll, süsivesikuid minimaalselt.

«Valge jahu, vorstilised ja suhkur on välistatud. Muidugi ka suhkrujoogid ja alkohol. Samal ajal on vesi väga oluline - püüan päeva jooksul kaks liitrit ära juua, enamasti Värska või Borjomi,» õpetab Kertu.

«Toitumine on treeningute juures sama oluline kui trenn ise. Vormi saavutamisel öeldakse, et 70 protsenti sõltub toitumisest ning 30 trennist.»

Mida arvad Sina Kertu Jukkumi toitumiskavast - kas suudad järgi teha?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles