PETA tahaks George Clooney higist kohupiima teha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Clooney
George Clooney Foto: AP / Scanpix
Loomakaitseorganisatsioon PETA teatas, et tahaks Hollywoodi staari George Clooney higist sojakohupiima tofut teha, kuid näitleja polnud ideega nõus.

Staari higi kavatseti eraldada käterätikust, mida ta jõusaalis kasutas, kirjutab Femalefirst.

Loomakaitseorganisatsioon saatis näitlejale kirja, milles palus luba tema higil põhineva maitseaine loomiseks.

«Tegelikult on tõepoolest olemas tehnoloogia, mis võimaldab higist George Clooney maitselist tofut (CloFut) teha,» seisab kirjas.

«Su fännid muidugi minestaksid CloFu söömisele mõeldes, aga meid huvitab kõige rohkem see, et see meelitaks ligi palju inimesi, kes pole tofut proovinud, kuna muretsevad, et see võib maitsetu olla või et nad ei oska sellest süüa teha,» selgitas PETA oma eesmärke.

«Purdue’ ülikooli doktori Kevin Keeneri väitel on kõigil loomadel, sealhulgas inimestel, unikaalsed lõhnaprofiilid. Doktor Harry Lawless Cornelli ülikoolist teatab, et inimhigi kasutamine ei erine kunstlikult loodud kanamaitsest kiiresti valmistatavas kastmes,» tõid loomakaitsjad näiteid.

Clooney käterätiku üles korjanud fänn kavatses selle esialgu oksjonile panna, aga loobus oma ideest, kui PETA alternatiivse kasutusviisiga lagedale tuli.

«Mõtlesin, mis võiks tofut inimestele ahvatlevamaks muuta,» meenutas PETA president Ingrid Newkirk.

«Juustumaitselist CloFut saaks kasutada pitsakattena ja lasanjes. CloFu aitaks inimestel tervislikum ja keskkonnasõbralikum olla ning säästaks loomi tapmisest. Kujutan ette, kuidas inimesed CloFu proovimiseks pidusid korraldaksid.»

Vaatamata PETA entusiasmile teatas Clooney, et ei anna uue toote loomiseks oma luba.

«Mina kui imetaja tunnen end sellest solvatuna,» vastas 47-aastane staar naljatades loomakaitsjate pakkumisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles