Linlaste suve pikendavad kuumad aafrika rütmid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trummar Helena Victoria Kirss
Trummar Helena Victoria Kirss Foto: Erik Riikoja

Täna õhtupoolikul loovad Tallinna südalinnas suvemeeleolu kuumaverelised aafrika rütmid.

Džembel, bongodel, timbalel, tarbukal ja taldrikul näitab oma osavust temperamente Helena Victoria Kirss, kelle šõu koos kodumaise DJ Oravaga sünnib otse kokteiliklubi El Niño tantsupõrandal.

Helena Victoria taltsutab pille nii oma kahe käega kui pulkade abil. «Aafrika ja üleüldse lõunamaa muusikutel, kel rütmid veres, on põhjamaa inimestele palju anda ja õpetada,» on naisel varem õnnestunud koos musitseerida ühe Nigeeriast pärit löökpillimängijaga. «Nende vahetu olek ja looduse poolt antud hea rütmitunnetus süstivad ka meisse vabamat olemist ja rikastavad muusiku mängustiili,» leiab Kirss ja lisab, et trummidel improviseerides meeldib talle muuhulgas ka erinevaid stiile omavahel segada.

Peo perenaine Kadri Pekko lubab, El Niño seinte vahel kuuleb Aafrikast pärit rütme edaspidi vähemalt kord kuus. «Lükkame hoo sisse üritustesarjale Afrobeat ja toome publikuni igal korral mõne hea ja huvitava muusiku, kes kas siis koos mõne DJ-ga või väiksema loomingulise koosseisuga üles astub. Kes teab, ehk õnnestub El Niños tulevikus näha ka mõnda Aafrikast pärit interpreeti,» loodab Pekko.

Vana-Posti 8 aadressil asuv kokteilibaar El Niño avab uksed kell 17.00. Afrobeat saab alguse kell 21.00 ja on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles