Feist pakkus siirast ja isiklikku rock’n’roll’i

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru lossi lilleaias esmaspäeval esinenud Feist haaras publiku siiruse ja vahetusega jäägitult kaasa ning lubas võimalikult ruttu Eestisse naasta.
Kadrioru lossi lilleaias esmaspäeval esinenud Feist haaras publiku siiruse ja vahetusega jäägitult kaasa ning lubas võimalikult ruttu Eestisse naasta. Foto: Laura Oks

«Kas see seal on teie president?» küsib Leslie Feist pärast kolmandat lugu. Ei ole just küsimus, mida iga esineja oma karjääri jooksul esitada võiks – veel vähem on võimalust selle peale jaatav vastus saada.



Tänavusel Kanada muusikaauhindade ehk Junode jagamisel oma kollektsiooni kolme karikaga täiendanud Feist võiks olla kõigega harjunud superstaar või vähemalt pretensioonikas indie-staar, aga ise ta ikka vist veel päriselt seda ei usu. Nii vaba ja siiras oli ta esmaspäevasel kontserdil, nagu oleks igal hetkel šokeeritud, et keegi tema muusikat kuulata tahab.

Ning muidugi mitte ainult kuulata. Võib vist ometi lõpetada jutud uimasest ja vaoshoitud Eesti kontserdipublikust – Feisti lavaesine kuulas esimest lugu lummatult, teise ajal juba õõtsus ja tantsis ning kolmandast alates rõkkas täiest hingest kaasa laulda viimase lisalooni välja. Kui Leslie poole kontserdi peal hõiskas, et bänd peab edasise setlist’i ümber tegema, sest tegu on kõige paremini kaasa laulva publikuga («Te ei ole siin enam ainult kuulamas!»), siis ei jäänud võimalust teda mitte uskuda. Feistis lihtsalt pole kübetki ebasiirust.

2011. aastal ilmunud albumi «Metals» tuuri raames on Feist oma bändiga esinenud juba nii kaua, et võiks olla langenud rutiini, kuid bändiliikmete omavaheline sünergia ja improvisatsioonid hoiavad esinemise värske ja energilisena. Need inimesed ei ole siin, et tööd teha, neil on sama hea ja lõbus kui publikulgi.

Eks andis juurde ka suurepärane õhkkond. Pärast iPodi-reklaamide toel saavutatud edu looga «1234» on Feist mitmel pool kurtnud, et on pidanud esinema liigsuurtes kontserdipaikades. Kadrioru lossi lilleaed sobis aga täiuslikult ning «1234» jäi kõlamata.

Hitte aga jätkus. Ehkki Feist on pigem tuntud malbete ning siidiste palade poolest, oli kontsert tõsine rock’n’roll, mille käigus ei läinud samas kaduma raasugi Feisti muusika õrnusest ja isiklikkusest.

Kui Feist kontserdi lõpuosas hüüdis, et nad loodavad võimalikult peatselt tagasi olla, siis ei kõlanud ka see rutiinse viisakusena. Nii siiras, lõpuni välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles