Mees ujub lõviga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zooloog ujub koos lõviga
Zooloog ujub koos lõviga Foto: SCANPIX

Kui Lõuna-Aafrikas elav Kevin Richardson tunneb kuuma tõttu vajadust ujuma minna, siis ei tee ta seda üksinda, vaid koos kaaslasega.

See kaaslane ei ole mitte inimene, vaid emalõvi Meg, kirjutab Daily Mail.

Mehe sõnul on ta lõviga hea sõber.

Nimelt on Richardson lõvisid uuriv zooloog, kes töötab Johannesburgi lähedal asuvas looduspargis The Kingdom of White Lion.

Zooloogi sõnul on tal lõvidega head suhted tekkinud ning nad õpivad uusi asju, mängivad, magavad ja isegi ujuvad koos temaga.

Looma 185-kilogrammine kehakaal ei ole ta treenerit siiani ohustanud.

«Viin Megi ujuma, kuna see kogemus rikastab teda. Ujumine aitab ka teisi loomi rahulikena hoida,» selgitas zooloog.

Richardson lisas, et tema hoole all olevad lõvid, hüäänid ja leopardid võivad teha, mis just neile meeldib – kes jalutab, kes läheb ujuma, kes teeb puu all uinaku.

Lõvideuurija on teinud oma hoolealustest ka dokumentaalfilme ning hiljuti valmis tal uus film, milles ta kutsub inimesi üles ohustatud liike, sealhulgas ka lõvisid kaitsma.

«Meie parki külastavatel inimestel vajub tihtipeale suu lahti või nad on ehmunud, kui näevad mind koos lõviga ujumas. Inimesed küsivad, kas lõvi mind lõhki ei rebi,» lisas mees.

Fotosid vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles