Video: Google Earth võis paljastada kadunud püramiidid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Earth võis paljastada kadunud püramiidid
Google Earth võis paljastada kadunud püramiidid Foto: Youtube

USA arheoloog Angela Micol uuris kümme aastat Google Earth satelliitpiltide abil Niiluse äärseid alasid, lootes leida kadunud püramiidide paiku.

Ta avastas esmalt 190 meetri laiuse kolmnurkse platoo, mis on peaaegu kolm korda suurem Giza suurim püramiid, edastab news.com.au.

Hiljem leidis teadlane kolm väiksemat kolmnurkset moodustist, mille laius jäi 80 – 100 meetri vahele.

Arheoloogid peavad paika külastama ja seal uuringud läbi viima, tegemaks kindlaks, kas need looduslikud moodustised või inimkäte tehtu jäänused.

Micol on kindel, et ta leidis püramiidide jäänused.

«Pildid räägivad enda eest. On väga selge, millega tegemist, kuid väliuuringud peaksid kinnitama, et need on püramiidid,» selgitas Micol.

Egiptuse kõige tuntumad püramiidid asuvad Kairos Giza platool. Google Earth abil leitud moodustised aga kaugemal lõunas.

Esimene nüüd leitud oletatav püramiid asub 20 kilomeetri kaugusel Abu Sidhumist. Ülejäänud kolm on sellest 200 kilomeetrit põhjapool.

«Mul kulus nende paikade leidmiseks kümme aastat ja sooviksin olla neid uurivas arheoloogide meeskonnas. See leid võimaldab meil vaadata ajas tagasi uue nurga alt,» selgitas Micol.

Tegemist ei ole Micoli esimese leiuga. Ta on  varem Google Earth abil leidnud Mehhiko Yucatani poolsaare lähedalt võimaliku veealuse linna jäänused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles