Läti bänd Triana Park näeb Iirises suurt potentsiaali

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triana Park
Triana Park Foto: promo

Tänavu Positivusel teistkordselt üles astunud ja eelseisval nädalavahetusel Põlvas toimuval Uue Ajastu Festivalil esinev Triana Parki solist Agnese Rakovska andis intervjuu Elu24-le.

«Positivuse festival oli positiivne nagu alati. Oleme väga õnnelikud ja uhked, et Lätil on selline muusikafestival, mis toob kokku nii palju häid artiste ja positiivsel lainel kuulajaid, kes on alati valmis milleksgi uueks. Oleme sel festivalil tänaseks esinenud juba kahel korral ja erinevatel lavadel ning ootame hetke, mil avaneb võimalus astuda üles ka pealaval,» rääkis Agnese.

Triana Park on väga õnnelik selle üle, et leidub ka nende «eesti õdesid ja vendi». «Teie muusikamaailmas on mõned väga põnevad asjad toimumas! Meie komplimendid lähevad aga IIRISele,» kõlas Agnese veendunud kiidusõna Eesti ühele tema meelest väga potentsiaalsele artistile.

«Meile väga meeldib, mis Iiris teeb ning soovime talle kõike kõige paremat tema muusikakarjääriks ning loodame, et tal seisavad ees parimad võimalused, mis annaksid talle võimaluse oma tiivad sirutada ja öelda maailmale, et Ida-Euroopast tuleb väga head muusikat!»

Samuti loodab Triana Park esineda järgmisel Tallinn Music Week’il. «See on tõenäoliselt üks parim üritus Baltikumis nii artistide, produtsentide kui ka publiku jaoks, kuna see toob nad kõik omavahel kokku.»

Uue Ajastu Festival 2012: «Õnne sagedus» pani küsima, mida tähendavad Läti lauljatari jaoks «õnn» ja «õnnelikkus».

«See tähendab armastust ja inimesi. Mul on väga elav kujutlusvõime, mistõttu kipun ka armastust panema oma laulutekstidesse. Viimasel ajal olen kokku puutunud ka erinevate religioossete teemadega, kuigi kummaline on minu jaoks see, et mõistan selle esoteerilist mõju plaadimaterjalile alles siis, kui album on juba ära ilmunud. Tundub justkui sõnad lainetaksid minu suust muuseas, aga mikrofon püüaks kinni mingit sügavamat alateadvusest pärit võnkumist, mis toimub seal minu teadmata,» kirjeldab Agnese tunnet, mis valdab teda oma loomingu ülekuulamisel.

«Ma naudin eriliselt stuudios sõpradega töötamist - need kolm poissi (bändiliikmed Aivars Rakovskis, Edgars Viļums, Kristaps Ērglis) on mu õnnistus ja ma usun, et me tõesti olemegi ideaalne koosseis maailma paremaks muutmisel muusika ja heade emotsioonide tekitamisega meie kuulajates,» avaldas Agnese usku.

Bändi sees polegi ühist eeskuju või iidolit, mis liikmeid omavahel ühte liidaks, kuid Agnese arvates on see pigem nende loomingut mitmekesistav. «Meil on kõigil erinevad eeskujud. Minu puhul ei avaldu need esinemises ja lavalolekus. Küll aga naudiksin lavalist koostööd Jack White’iga. Ta on suurepärane artist ja see oleks imeline temaga koos mõni lugu teha.»

Agnese on väga õnnelik selle üle, et Eesti ja Läti üha enam koostööalaseid kokkupuutepunkte leiavad. «Me oleme mõlemad pisikesed riigid ja peaksime rohkem kokku hoidma - nii saavutaksime pikemas perspektiivis rohkem eesmärkide täitumisi misiganes alal.»

Õnnelikkus on Agnese jaoks igapäevane nähtus. «Ma olen õnnelik igal hommikul, kui avan silmad. Ning kui lähen magama - sama asi. Ma olen õnnistatud mitmete huvitavate inimestega, kes on minu elus igapäevaselt olemas - mu pere ja sõprad. Armastan oma bändiga esinemist, ühiselt reisimist. Muusika teebki mind õnnelikuks! Samuti armastan raamatuid lugeda ja ka suurtele lõuenditele maalimist. Üritan oma õnnelikust jagada ka Uue Ajastu Festivalil Triana Parki koosseisus.»

Triana Park esineb Uue Ajastu Festivali pealaval 10. augusti õhtul kell 20.

Vaata lähemalt Uue Ajastu Festivalist siit.

Festival pesitseb Facebookis siin.

Uue Ajastu Festivali Facebooki ürituse leht asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles