GAG direktor Hendrik Agur: meil tehakse suure põlemisega head muusikat!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembri alguses Eesti publiku ette jõudva suurejoonelise kontsert-show «XX sajandi muusikaeksam – vinüülist mp3ni» ettevalmistused käivad täie hooga
Septembri alguses Eesti publiku ette jõudva suurejoonelise kontsert-show «XX sajandi muusikaeksam – vinüülist mp3ni» ettevalmistused käivad täie hooga Foto: GAG


Septembri alguses Eesti publiku ette jõudva suurejoonelise kontsert-show «XX sajandi muusikaeksam – vinüülist mp3ni» ettevalmistused käivad. Püüdsime intervjuuks kinni projekti «isa», Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori, Hendrik Aguri.

Mis on viinud selleni, et õige pea on publiku ees järjekordne koolinoorte suurkontsert?

Noorte hämmastav musikaalne professionaalsus, soov ja oskus kuulata ning laulda-mängida maailma parimat muusikat läbi aegade. Hea koostöö koolijuhtide vahel, kes on huvitatud noortele võimaluste loomisest suurprojektis kaasategemiseks. Ja kindlasti MUUSIKA, mis on lisaks selle tuntusele, niivõrd geniaalne ja suursugune ning väärib kaasaja noorte  poolt esitamist.
 

Mis on seekord teisiti võrreldes kahe aasta taguse Pink Floyd tribuutkontserdiga?

Pink Floydi projekt andis õige seljatunde ja kindlustunde, et me veame välja ja saame hakkama. Pink Floyd tribuut oli Gustav Adolfi Gümnaasiumi keskne, ainult ühe kooli õpilaste ja kaasatud staaridega.

«XX sajandi muusikaeksam – vinüülist mp3ni» on üle-eestiline ja koolidevaheline suurprojekt.
Teisiti on ka see, et õpilassolistide leidmiseks toimus üle-eestiline konkurss ning solistid ongi Eesti erinevatest linnadest – Narvast Pärnuni. Kontserdi üleehitus on palju keerukam, arvestatakse erinevaid ajastuid ja teemasid.
 

Kust tuli idee korraldada kontsert just eelmise sajandi kõige müüdumate hittidega?

Eelmise sajandi tuntuim ja populaarseim muusika on mõjutanud kõiki tänaseid inimesi, nii noori kui vanu. Küllap on vanaemad, vanaisad ja isegi vanavanemad oma esimesed tantsud teinud just 30ndate jazzu taktis.

Samuti saatis esimesi armumisi tänaste noorte muusikute vanematel just Phil Collinsi  «Another Day In Paradise» ja nende lapsepõlve päikeseks jäid ju Abba «Waterloo», The Beatlesi «Yesterday».

Isad ja vanaisad aga on näppu visanud Deep Purple «Smoke On The Waterile» ja Led Zeppelini «Black Dogile».

See kõik kokku ongi emotsionaalselt niivõrd suur kompositsioon – läbi ajastute parimast parim muusika, iga lugu kannab oma ajastu vaimu ja kõnetab kuulajat isemoodi, lähtuvalt inimese isiklikust elust.
 

Miks peaks tulema kuulama «XX sajandi muusikaeksam - vinüülist mp3ni» kontsertlavastust?

Kindel on see, et kontserdil kuulda ja näha olev kõnetab igaüht. Kindlasti ületavad ootusi just õpilased, keda pole publik tõenäoliselt kunagi laval nii professionaalselt muusikat esitamas kuulnud.

«XX sajandi muusikaeksam - vinüülist mp3ni» on võimas muusikaline show, kus esinevad suured koosseisud, tehakse suure põlemisega head muusikat. Oma roll on ka lavastusel.

Kontserdi kuulamine, nägemine tõstab vanema põlvkonna usku noorte suhtes ja annab neile kindlustunde, et noored ei ole hukka läinud – vastupidi – noored on toredad, töökad ja andekad, kellele saab tuleviku usaldada.
 

Kui palju maksab pilet kontserdile «XX sajandi muusikaeksam – vinüülist mp3ni» ning kust on seda võimalik endale soetada?
 

Piletihind varieerub 9st eurost 15 euroni ning piletid on saadaval Piletilevi, Piletimaailma ja Ticketpro esindustes internetis ja üle Eesti.

Lavastusel on ka heategevuslik külg, nimelt on tasuta oodatud kontsertidele kõik liikumispuudega inimesed.

Kontserdi kulutused on suured ja seetõttu tuleks mõistvalt suhtuda ka sellesse, et olgugi õpilaskontsert, on ettevalmistused ja korraldus siiski täisprofessionaalne.
 

«XX sajandi muusikeksam – vinüülist mp3ni» kontserdid toimuvad:

1. septembril kell 19.00 Tartus, Vanemuise kontserdimajas.
Külalisesineja Tartu linnapea Urmas Kruuse.

7. septembril kell 19.00 Pärnus, Pärnu kontserdimajas.
Külalisesineja vokaalansambel Greip.

8. septembril kell 15.00 ja 19.00 Tallinnas, Nokia kontserdimajas
Külalisesineja maestro Eri Klas.

Kaasa teevad:
Ines
Uku Suviste
Ivo Linna
Norman Salumäe
Bonzo
Birgit Varjun
Marten Kuningas
Vj Lowbite
GAM vokaalansambel
TIK vokaalansambel
Teatrikool TeatriPolygon

Gustav Adolfi Gümnaasium, Miina Härma Gümnaasium, Pärnu Ülejõe Gümnaasium, Otsakool, 21. Kool, Tallinna Ühisgümnaasium, Tallinna Reaalkool.

Kontserdi muusikaline juht on Siim Aimla, lavastajad Mari-Liis Pruul ja Kristjan Rohioja.
 

Vaata lisa: http://www.facebook.com/events/469150179763652/

« »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles