USA turist tundis end Hitleri veinidest solvatuna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA turist tundis end Hitleri veinidest solvatuna
USA turist tundis end Hitleri veinidest solvatuna Foto: SCANPIX

Itaaliat külastanud ameeriklasele ei meeldinud kohalikud veinid, mille etiketil on natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri pilt.

Juhtum leidis aset turistide seas populaarses Gardas, edastab The Telegraph.

Philadelphiast pärit advokaat Michael Hirsch tegi kohalikule meediale avalduse pärast seda, kui avastas oma hotelli lähedal asuvast ostukeskusest müügilt veinid, mille etiketil on Hitler.

Ühe veinisordi pudelisiltidel oli ka paavst Johannes Paulus II.

Veinide seas oli üks, mille etiketil oli Hitlerit kujutatud natsitervitust tegemas. Ühe veini nimi oli Mein Kampf, mis on otsene viide Hitleri raamatule.  Kolmas vein kandis nime Ein Volk, ein Reich, ein Fürer.

Võimud alustasid pärast ameeriklase kaebust uurimist, kuida sellsied veini müügile lubati.

«Kinnitame Itaaliat külastavatele ameeriklastele, et Itaalia põhiseadus keelab rassismi, antisemitismi ja fašismi,» selgitas Itaalia integratsiooniminister Andrea Riccardi.

Ta lisas, et sellised tooted nagu seda on Hitleri etiketiga veinid kahjustavad Itaalia mainet.

Hirsch ja ta abikaasa Cindy saabusid Gardasse selle nädala esmapäeval puhkusele.

Hirschi sõnul esitas ta Hileri pildiga veine nähes kaebuse ostukeskuse töötajale.

«Töötaja sõnas, et Hitler on osa ajaloost nagu näiteks ka Itaalia diktaator Musolini ja Lõuna-Ameerika vabadusvõitleja Che Guevara. Ta pani pudelid riiulisse tagasi ja lahkus,» meenutas ameeriklane.

USA advokaadi abikaasa Cindy Hirchi isa oli sündinud Tšehhoslovakkias ning jäänud Auschwitzi koonduslaagrist ellu. Naise vanavanemad, tädi ja veel mitu pereliiget hukkusid koonduslaagris.

«Ma olin šokeeritud. See ei olnud vaid juutidevastane solvang, mina ja mu mees oleme juudid, vaid kogu inimkonna solvamine,» selgitas Cindy Hirsch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles