Galerii: täna esilinastub paroodia «Kõige parem film» («Самый лучший фильм»)

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Kõige parem film» («Самый лучший фильм»)
Kaader filmist «Kõige parem film» («Самый лучший фильм») Foto: forumcinemas.com

Alates tänasest on võimalik Eesti kinos näha Vene paroodiat «Kõige parem film» («Самый лучший фильм»), mis parodeerib selliseid Vene hitte, nagu «Öine patrull», «9. rood», «Paragrahv 78», «Brigaad» jpt.

Üks kergemeelne ja läbimõtlematu tegu võib viia selleni, et oma pulmapidu tuleb pidada taevas. Vadik (Garik Harlamov) ei kujutanud alguses ette, et paljas soov pidu pisut lõbusamaks teha viib ta paradiisi väravate taha, kus ta peab siis oma lühikese, kuid kirju elukäigu asjus aru andma. Kuidas nüüd Loojale selgeks teha, et sa oled tegelikult hea, kui tal on kõik eksisammud üksikasjalikult kirja pandud?

Kõigest jõust püüab Vadik nüüd meelde tuletada enda kohta midagi head ning jumalakartlikku, kuid mälu veab teda pidevalt alt… Pole ka mingi ime: 8-aastasena õnnestus tal oma sünnipäeval end purju juua, sõjaväes korraldas ta meeletu orgia ning 90-ndatel sai temast niivõrd «konkreetne» ärimees, et pääs paradiisi pole võimalik mitte mingi valemiga.

Vadiku ainus lootus on see, et oma elu jooksul on ta suutnud Jumalat mitu korda naerma ajada.

Osades Garik Harlamov, Pavel Volja, Mihhail Galustjan, Jelena Velikanova, Dmitri Nagijev, Armen Džigarhanjan, Rimma Markova, Vladimir Turtšinski, Boris Moiseev, Valeri Barinov jt. Lavastas Kirill Kuzin.

Film on vene keeles eestikeelsete subtiitritega ning alla 12-aastastele keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles