Kati Saara: kõik mehed muutusid mu käes ühesugusteks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmann
Kati Saara Vatmann Foto: Jelena Rudi

Peagi vanaema staatusesse tõusev Soone talu perenaine Kati Saara Vatmann rõõmustab tütre mehevaliku üle.

Naise sõnul on tegemist väga kohusetundliku inimesega ning tema enda menüüs nii šeffi meest pole olnudki, saab lugeda ajakirjast Naised.

«Ma olen olnud kogu aeg majapidamises ainus tegev ja toitev jõud – meespoolel on ikka ja alati olnud pakkuda sõnad ja unistused, lubadused ja pisteline osalus, kuni üldse enam ei viitsi. Kummalisel kombel muutuvad algselt nii erinevad härrased minu käes kõik ühesuguseks – süüdistavad mind samade sõnadega ja pagevad, paisates mulle üle õla täpselt ühesuguseid süüdistusi. Aga – alati kui ma jätan midagi tegemata ja juhtimata ja eeldan, et nemad teevad ja (pere)mehistuvad, siis see lõppeb kokkuvõttes hävinguga, mille pean ikkagi mina tasa teenima ja kinni maksma, nii et täiesti selge on, et minu selle elu saatus on teha, otsustada, juhtida, maksta,» on Kati leppinud sellega, et õrna naise roll jääb tal selles kehastuses elamata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles