Marilyn Monroe surmast möödub 50 aastat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Monroe surmast möödub 5. augustil pool sajandit.
Marilyn Monroe surmast möödub 5. augustil pool sajandit. Foto: Promopilt / Katusekino

Pühapäeval, 5. augustil möödub armastatud filmistaari ja iluikooni Marilyn Monroe surmast 50 aastat.

Tallinnas Katusekinos ja Pärnus Rannakinos linastub sel puhul Ameerika filmiinstituudi poolt läbi aegade parimaks komöödiaks tituleeritud «Džässis ainult tüdrukud» (1959).

Marilyn Monroe (01.06.1926 - 05.08.1962) oli Ameerikast pärit filminäitleja, modell ja laulja, kes oma väljakutsuva ja ‘ajast ees oleva’ käitumismalli tõttu sirgus kiiresti seksisümboli ja iluikooni staatusesse. Ta on üks maailma enim-tsiteeritud filmistaare ning talle on omistatud hulgaliselt auhindu – nende hulgas Kuldgloobuseid, BAFTAsid ning Oscari nominatsioone. Marilyn Monroe suri 36. aastaselt narkootikumide üledoosi tõttu. Tema panust filmi- ja pop-kultuuri hinnatakse tänaseni.

«Džässis ainult tüdrukud», originaalpealkirjaga «Some Like it Hot», on Hollywoodi kuldajastu ühe mitmekülgseima režissööri Billy Wilderi lavastatud komöödia, mille peaosades säravad Marilyn Monroe, Jack Lemmon ja Tony Curtis. 1960. aastal kandideeris film kuuele Oscarile ning võitis kolm Kuldgloobust kui parim komöödiafilm ning preemia vääriliseks tunnistati ka peaosalised Jack Lemmon ja Marilyn Monroe. 2000. aastal nimetas Ameerika Filmiinstituut filmi “Džässis ainult tüdrukud” kõigi aegade parimaks komöödiaks.

Film linastub nii Rannakinos kui ka Katusekinos 5. augustil algusega kell 22:30.
Rannakino asub Pärnu rannas Rannapromenaadi ja Rannapargi vahelisel alal. Katusekino asub Viru Keskuse IV. parklakorrusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles